☝Медики пройшли тренінг з mhGAP у  рамках проєкту Розбудова стійкої системи громадського здоров’я.

❓«Нашою метою є подолання прогалин у сфері психічного здоров‘я за допомогою науково доказових та економічно обґрунтованих інструментів. Під час тренінгів медичний персонал навчився як побудувати ефективну комунікації з пацієнтом, виявляти психічні, неврологічні розлади і розлади, повʼязаних зі вживанням психоактивних речовин  mhGAP, ведення  цих розладів, оцінка ведення та подальший супровід депресії, виявляти розлади пов’язані зі стресом», - зазначила  координаторка з психічного здоров'я у Вінницькій області проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» Аліна Кобець.   

 

✅Впровадження курсу відбувалася в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. 

❓Коли варто звертатися за допомогою? ?

❗Якщо у вас: 

✔тривожність 

✔поганий сон 

✔хронічна втома 

✔дратівливість 

 

Довідка: 

Програму дій із подолання прогалин у сфері психічного здоров’я (Mental Health Gap Action Programme, mhGAP). Основними цілями mhGAP є посилення прихильності урядів країн, міжнародних організацій та інших зацікавлених сторін до підвищення фінансування та людських ресурсів для лікування ПНПР-розладів і забезпечення значно ширшого охоплення населення ключовими послугами.

Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім.акад. О.І. Ющенка