Останній час українці живуть в умовах постійного стресу, переживань, емоційного болю та страху, який впливає на нашу психіку й на фізичний стан.

Головний біль чи біль у м’язах, запаморочення, переднепритомність, слабкість, відсутність сил, порушення сну – це ті симптоми, які потребують медичного контролю.  Зокрема, встановити вірні діагнози та підібрати лікування зможуть лікарі-невропатологи.  Одна із таких професійних команд фахівців працює в обласному клінічному медичному реабілітаційному центрі ветеранів війни та радіаційного захисту населення.

Завідувачка неврологічного відділення, лікар-невропатолог Ірина Капітанчук каже, що останнім часом пацієнтів побільшало. 

«Наше відділення розраховано на 30 ліжок. Ми лікуємо пацієнтів після перенесеного інсульту,  з хворобою Паркінсона, постгерпетичною неврологією, з епілептичними хворобами, кістково-м’язовими захворюваннями та іншими. Пацієнти лікуються як амбулаторно, так і стаціонарно. Багато пацієнтів мають психологічний супровід, реабілітаційну програму. У нас немає такого, що пацієнт потрапив у відділення і весь термін він лежить на ліжку. Кожен має свою індивідуальну програму, з кимось працює психолог, з кимось команда реабілітологів. У нас хоч і невеликий заклад, але нашим пацієнтам надаємо повний спектр послуг», - розповідає Ірина Капітанчук.

Лікарка зазначає, що є пацієнти й з черепно-мозковою травмою. Для них дуже важливий спокій, тиша, сон і доброзичливе ставлення медичного персоналу.  З пацієнтами, які перебувають у неврологічному відділенні працює 12 медичних працівників.
 
«Ми пацієнтоцентричні. Немає такого що, наприклад пацієнт спить, а о 07:00 ранку в палату заходить санітарка і миє підлогу. Це все зробиться після того, як пацієнт встане. Ми допомагаємо подбати про здоров’я пацієнтів, якщо бачимо, якусь супутню патологію відправляємо до іншого фахівця. Медична допомога безкоштовна, адже ми маємо відповідні договори з НСЗУ», - додає Ірина Капітанчук.

Як потрапити на лікування до фахівців неврологічним відділенням:

За електронним направленням від сімейного лікаря та за попереднім записом за тел. - (0432) 655-200, 098 956 5159.

Має бути негативний тест на COVID-19.


Вінницький обласний клінічний чорнобильський диспансер