Днями з моніторинговим візитом побувала у Могилів-Подільському медичному коледжі. Ольга Задорожна оглянула матеріально-технічну базу закладу та укриття й поспілкувалася з студентами.

Віднедавна на базі закладу розпочали готувати помічників фельдшерів екстреної допомоги. В Україні всього три медичні заклади здійснюють таку підготовку.  У лютому цього року перших 15 водіїв швидких Вінниччини отримали свідоцтво техніків екстреної допомоги.

«В червні випуститься чергова група наших техніків – 30 студентів. З вересня продовжується набір - вже записались 20 охочих. Це вимога часу і є високий попит на якісних і професійних фахівців бригад екстреної медичної допомоги», - відзначив директор коледжу Володимир Кордон.

Могилів-Подільський медичний коледж має одну із найкращих навчальних баз, професійну команду. Однак, є й питання над якими потрібно попрацювати. Зокрема, коледж потребує оновлення комп’ютерної техніки на сучасну, а також потрібен ремонт в укритті.

«Ми сьогодні побачили як живе коледж, поспілкувалися з студентами. У випускників є різні плани на майбутнє: хтось хоче стати косметологом, хтось масажистом, а хтось працювати на «швидкій» чи продовжити навчання в медичному університеті. Попри COVID-19, війну заклад продовжує розвиватися. Є ряд питань над якими будемо працювати», - наголосила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Відзначимо, що вже у  червні розпочинається вступна компанія, і заклад готовий зустрічати нових студентів. Ознайомитися з коледжем можна у віртуальному турі за посиланням.