Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна розповіла про ситуацію на Вінниччині із вакцинацією проти COVID-19.

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 наближається до стабілізації.  Однак, не потрібно зменшувати темпи вакцинації. Більше вакцинованого населення – більше врятованих життів мешканців Вінницької області.

«Ми активно моніторимо кількість вакцинованого населення у нашій області.  Хочу сказати, що у нас є лідери. Вони виконали план вакцинації за тиждень. Я вдячна головам тих територіальних громад, які активно приєдналися до цього процесу, А тепер про лідерів: Вороновицький ПМСД за минулий тиждень виконав план на 302,2%; Дашівська амбулаторія ЗПСМ – 153,2%; Махнівецький ЦПМСД – 114,1%; Центр Глуховецької селищної ради – 104,3%; Ладижинський ПМСД – 103,3%; Чернівецький ПМСД – 101,5%»,  - повідомила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна.

А от аутсайдери - це Якушинецький ЦПМСД - 35,1%, Вінницькі ЦПМСД №2 – 35,.7% та ЦМПСД №5 – 47,1%.  Також не виконують показники вакцинації й в Іванівській громаді – 43,9% та у Шаргороді – 49%.

Перший заступник Голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна  подякувала усім керівникам громад та медичних закладів, які активно долучилися до вакцинальної кампанії.

«Дякую тим громадам, які змінили підхід до вакцинації і ми бачимо сьогодні результат.  Громади, де не виконуються плани вакцинації, вкотре наголошуємо – ви маєте посилити роботу.  Активна вакцинація розпочалася із веденням «червоної» зони. Незабаром цим людям потрібно робити другу дозу щеплення. Тому, прошу активізуйте роботу і зателефонуйте тим мешканцям, яких ви маєте запросити та записати на другу дозу вакцини», - наголосила Наталя Заболотна.

Також під час наради відзначили, що усі ковідні надбавки лікарям мають бути виплачені. А це 300% до їхніх посадових окладів.

Медичні працівники, які захворіли COVID-19 на своєму робочому місці повинні подати відповідні повідомлення до управління Держпраці.  За усіма такими випадками має відбутися відповідна перевірка.