«Жмеринська центральна районна лікарня отримала кошти на встановлення крігогенно газифікатора.   Ситуацію з киснем у Вінницькій області моніторимо щодня.  Усі ковідні лікарні, а сьогодні це 21 заклад, забезпечені ним.  Постійно поповнюються запаси», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Ольга Задорожна.

 Головний лікар Жмеринської центральної районної лікарні Ростислав Боровський, сподівається, що до першого грудня усі роботи будуть завершені. Це дасть закладу можливість безперебійно доставляти кисень до пацієнтів.

 «Наразі ми використовуємо кисень в балонах. На добу йде до 70 балонів. У першій і другій хвилі кисню йшло значно менше. Працюємо над тим, що запас був постійно. Тому навіть серед ночі водій може їхати в інше місто за киснем.  Пацієнти, які поступають у цю хвилю ковіду, більшість потребує кисневої терапії. Здебільшого не потребують кисню, ті хто вакцинувався, або отримав хоча б одну дозу щеплення», - каже Ростислав Боровський.