Він зауважив, що нова хвиля COVID-19 в Україні почалась раніше, аніж прогнозували. 95% усіх виявлених випадків зараження коронавірусу в Україні припадають на штамп «Дельта». На Вінниччині ковідних ліжок вистачає, але вже розгортаються  нові. Сьогодні зайняті - 56%. Найбільше хворих у місті Вінниці, 89% зайнятих ліжок у Могилів-Подільській лікарні. Киснем заклади забезпечені.

-Вчора привезли 26 хворих. Тільки один вакцинований, лише пршою дозою щеплення. Протягом доби  лише у нашій лікарні 6 летальних випадків. Сьогодні на ранок ще один, а це ще не пік. Сподіваюсь, здоровий глузд переможе і люди зрозуміють: вакцинуватися просто необхідно – заради життя, -  повідомляє керівник  Центру інфекційних хвороб  Ігор Матковський.

-Лікарі просять допомогти придбати в лікарні ще апарати штучної вентиляції легенів. Їх уже не вистачає. Сьогодні разом із головою обласної ради Вячеславом Соколовим вирішуємо, як прискорити купівлю ШВЛ за кошти з обласного бюджету. Велике прохання до всіх вінничан: вакцинуйтесь!  Цим ви рятуєте і себе, і своє оточення. Обурює абсурд ситуації: люди купують фальшивий сертифікат про щеплення, коли держава безкоштовно надає можливість вакцинуватись. А потім маємо зріст захворюваності.Вакцина є на вибір. Не забувайте про карантинні обмеження. Носіть маски у громадських місцях, у транспорті, дотримуйтесь дистанції. Відсьогодні в області знову більш посилений контроль за дотриманням карантинних правил. Бережіть себе і один одного!» - наголосив Сергій Борзов.