До річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Отамановського відбувся круглий стіл.

Представники влади, органів місцевого самоврядування, громадські діячі, митці обговорили упродовж заходу різні аспекти цього часового періоду: починаючи від наших спільних проблем, спричинених ворогом, завершуючи можливостями та уроками, які ви здобули в боротьбі.

Один із них – волонтерство.

Проте набутий він українським народом уже 9 років як, а впродовж минулого лише набрав обертів та укріпився в свідомості кожного українця.

Ольга Дернова, начальниця управління культури та креативних індустрій, переконана, що це саме той фундамент, який зробив нашу країну міцною та стійкою.

«З 2026 закладів культури Вінниччини у 2000 знаходяться волонтерські центри. Вони своєю творчістю зароблять мільйони для ЗСУ. Брацлавський дитячий духовий оркестр заробив 800 000 тисяч гривень, Піщанка – більше 1 500 000 мільйона гривень. Ми вже продумали концепцію святкування перемоги: святкуватимемо увесь рік – від цього дня до річниці! Давайте зараз задумаємося над тим, що ми робимо для перемоги, аби мати змогу розповідати своїм дітям та онукам.»

Немає ціни у світі нашій Батьківщині!??

Ми битимемося стільки, скільки потрібно.

Культурний фронт стоїть міцно також!

Дякуємо Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Отамановського та ГО «Вінницька обласна асоціація ветеранів силових структур України» за змістовний та актуальний захід.