9 травня 2022 року  служба у справах дітей Вінницької  обласної військової адміністрації розпочала роботу  у рамках проєкту «Моніторинг  та забезпечення дітей в період військових дій в Україні». Проєкт реалізується МБО «Партнерство кожній дитині» на замовлення Міністерства соціальної політики України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, регіональними підрозділами Національної сервісної служби України, Міністерством охорони здоров’я України.

       З презентацією  щодо мети та основних завдань  виступила регіональний координатор проєкту Тетяна Галузинська. Основна мета проєкту  - надати підтримку органам влади у здійсненні моніторингу, забезпеченні захисту та базових потреб дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих в сімейні форми виховання; дітей, залишених без батьківського піклування; дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, в тому числі, переміщених з інших регіонів України.

       Основне завдання – координація всіх структур в рамках проєкту.  Саме тому до його реалізації були відразу залучені  всі  служби у справах дітей області. А розпочали вони свою роботу з організації заповнення анкет батьками вихователями, прийомними батьками, опікунами, патронатними вихователями, які перебувають в Україні, в тому числі і ті, які прибули на  територію Вінницької області  із зон ведення бойових дій. Аналіз анкетування та його  узагальнення надасть можливість об’єктивно проаналізувати  ситуацію в кожній сім’ї та визначити відповідні потреби як дітей, так і  кожної сім’ї, в які вони влаштовані.

       Начальник обласної служби у справах дітей Тетяна Дорош відмітила, що важливість проекту вона вбачає у тому, що є можливість не лише виявити,  задекларувати потреби кожної дитини, а і можливість їй допомогти. Особливо це важливо для тих дітей і сімей, які опинились на території Вінницької області, тікаючи від жахіть війни, адже в першу чергу, саме вони мають розуміти, що є люди, які завжди подадуть руку допомоги, як с точки зору психологічної підтримки, так і матеріальної. Тому координація зусиль важлива і необхідна в контексті такої роботи.