3 вересня

Державні службовці змагалися в новому СК «Здоров‘я»

Сьогодні, 3 вересня, команда Департаменту гуманітарної політики взяла участь у ХХ Спартакіаді серед команд державних службовців апарату облдержадміністрації, структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів центральних органів виконавчої влади Віницької області.

Наші спортсмени змагалися у двох видах спорту: волейболі та шахах.

Перша гра - Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА;

Друга гра - Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту Вінницької ОДА;

Команда Департаменту гуманітарної політики  цього разу поступилася у запеклому протистоянні суперникам. Проте ця гра стала іще одним видом тимбілдингу для колективу та зміцнила командний дух. Наша ж колега Наталія Іванівна Токар віддано боролася в шахах.

Нагадаємо, що змагання відбулися у спортивному комплексі «Здоров‘я», який збудовано в рамках президентської програми «Велике будівництво». На реконструкцію об‘єкту було виділено понад 36 млн грн з державного бюджету та 3,7 млн грн - з обласного.  Тепер заклад має сучасний вигляд та функціональні можливості для проведення змагань міжнародного класу з ігрових видів спорту.

Спорт на Вінниччині став доступним для усіх!

 

 

6 вересня

Медіаграмотний педагог – запорука якісної освіти

Двоє вчителів із Вінниччини перемогли у конкурсі на написання вправ з інфомедійної грамотності в рамках проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» від IREX in Ukraine. 59 педагогів зі шкіл-учасниць проєкту подали свої заявки.

Вінниччина має двох переможців, які продемонстрували високу якість авторських вправ.

ІІ місце (категорія «українська мова») – Юлія Кугай, ЗОШ №3 м. Калинівка;

ІІІ місце (категорія «українська література») – Оксана Станіслав, Гімназія №2 м. Могилів-Подільський;

Сучасна педагогіка – це не лише занурення в освітній процес, але й постійне розширення свого кругозору. Без інфомедійної грамотності неможливо уявити професіонала, котрий щодня передає інформацію іншим людям, особливо дітям. Вона повинна бути точною та достовірною, тому що це запорука якісної сучасної освіти.

Навчайтеся перевіряти інформацію, аби вам довіряли!

 

7 вересня

Понад 2 мільйони євро на модернізацію отримали два заклади професійно-технічної освіти Вінниччини в рамках програми EU4Skills

7 вересня Український Фонд соціальних інвестицій, державні навчальні заклади «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» та Вінницька обласна державна адміністрація підписали меморандум щодо модернізації інфраструктури закладів. Співпраця відбуватиметься в межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Проєкт фінансує Європейський Союз та реалізує Німецький державний банк розвитку KfW. 

«Ми переконані -  впровадження нових технологій та закупівля обладнання в закладах професійно-технічної освіти Вінницької області є важливим кроком для забезпечення якісного викладання в освітніх закладах регіону, що беззаперечно сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів для задоволення потреб ринку праці», ― прокоментував Фредерік Куне, Керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

Відповідно до підписаного меморандуму у Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму 1,15 млн євро. За ці кошти оновлять та облаштують технікою навчальні лабораторії закладу за професіями: «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» та «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно -обчислювальних машин».

У Вінницькому вищому професійному училищі сфери послуг заплановані ремонтні роботи та закупівля обладнання на суму 1,05 млн євро. За ці кошти буде оновлять та облаштують технікою навчальні лабораторії закладу за професіями: «Кухар-кондитер», «Майстер готельного обслуговування» та «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення».

«Нове та сучасне забезпечення закладів має покращити імідж професійної освіти в очах молоді, привернути їхню увагу до робітничих професій, а також дозволить якісніше готувати учнів, що вже обрали професійну освіту. Дякую іноземним партнерам за увагу до розвитку професійно-технічної освіти в Україні та надану підтримку. Впевнений, що вказана ініціатива прискорить інтеграцію України до європейського освітнього простору і дозволить не тільки оновити матеріально-технічну базу в обраних закладах, а й позитивно вплине на підготовку кваліфікованих кадрів, кваліфікацію педагогів та економіку країни загалом», ― зазначив заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

Вінниччина ввійшла до 7 пілотних областей, які матимуть можливість побудувати сучасний центр професійної досконалості в межах проєкту «EU4SKILLS». У кожній з обраних 7 областей на можливість стати центром професійної досконалості претендує по 3 заклади професійної освіти:  державні професійно-технічні навчальні заклади «Вище професійне училище сфери послуг» ( директор Дмитрик Олександр Дмитрович) та «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище ( директор Балицька Валентина Євгенівна)  і  Вище професійне училище № 41 м. Тульчина  директор (Друм Тетяна Петрівна). Саме ці заклади професійної освіти області відповідають пріоритетним напрямкам розвитку економіки регіону.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов зазначив: сучасний освітній простір має привернути увагу молоді до робітничих професій, а також суттєво покращити якість підготовки учнів, що вже обрали професійну освіту. Вже кілька років поспіль Уряд України системно інвестує кошти в інфраструктуру закладів професійно-технічної освіти шляхом створення навчально-практичних центрів. А підтримка Програми ЄС EU4Skills суттєво прискорює процес оновлення матеріально-технічної бази й ми вдячні європейським партнерам за цю співпрацю.

  

7 вересня

Сьогодні Директор Департаменту гуманітарної політики Олександр Мельник та заступник Директора Департаменту, начальник управління планування та розподілу фінансів  Тетяна Захарченко взяли участь у засіданні постійної комісії обласної Ради з питань економіки, фінансів та бюджету.

На порядку денному запитання:

Про розгляд проєкту рішення Вінницької обласної Ради «Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку культури Вінницької області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням 27 сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2017 року №516»;

У проєкті рішення йдеться про передбачення коштів на виконання пункту програми - міжнародний оперний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2021,  у розмірі 150 000 гривень.

 Про розгляд проєкту рішення Вінницької обласної Ради «Про внесення змін та доповнень до Положення про премію імені М. Д. Леонтовича, затвердженого рішенням сесії 25 Вінницької обласної Ради 7 скликання від 12 жовтня 2017 року №500».

Проєкт Рішення розширює географію та спектр  хорових колективів за рівнями мистецької освіти, створює нові можливості участі дослідників, науковців, мистецтвознавців, які висвітлюють життєвий і творчий шлях Миколи Леонтовича.

Тепер взяти участь у конкурсі на здобуття Премії зможуть професійні композитори, а термін подачі творчих матеріалів збільшиться. У проєкті рішення більш конкретизовано порядок участі конкурсантами та набору журі, що відповідає Законові України «Про запобігання корупції».

Грошова винагорода в розмірі 90 000 гривень розподілятиметься на 7 номінацій.

Рішенням комісії два проєкта рішень  були прийняті.

8 вересня

Угоду підписано!

ІІ Пленум комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки відбувся сьогодні у Будинкові профспілок Вінниччини.

Основним питанням порядку денного було виконання та підписання угоди між Департаментом гуманітарної політики Вінницької ОДА та обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки на 2021-2025 рр.

Олександр Мельник закликав присутніх: «Лобіюйте права освітян, а ми усіляко будемо підтримувати.»

Далі Директор Департаменту гуманітарної політики доповів представникам громад про освітні субвенції з державного бюджету.

Нагадаємо, що субвенцію передбачено також на державно-економічний розвиток окремих регіонів у 2021 році на реконструкцію об‘єктів в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Варто зазначити, що на пленумі були присутні усі 76 членів профспілки, які проголосували ЗА підписання угоди.

Сподіваємося на плідну співпрацю!

  

9 вересня

Співпраця одного з вінницьких профтехів із  європейським сантехнічним гігантом

2021 року підписано меморандум про співпрацю зі швейцарською компанією «Геберіт Інтернешнл АГ» лідером європейського ринку санітарно-технічних виробів та Вищим художнім професійно-технічним училищем №5..

Geberit має потужні представництва у більшості країн Європи  в галузі сантехніки та керамічних виробів для ванних кімнат. Виробничі потужності охоплюють 30 заводів-виробників, шість із яких розташовані за океаном. Штаб-квартира концерну розміщена в місті Рапперсвіль-Йона (Швейцарія). Компанія Geberit нараховує понад 12 000 співробітників у 50 країнах світу, досягла 2020 року обороту в розмірі 3 мільярда швейцарських франків.

    У рамках реалізації проєкту співпраця з ВХПТУ №5 м. Вінниці передбачає низку заходів:

  • Обмін досвідом та інформацією;
  • Обмін фахівцями та делегаціями;
  • Координація програм;
  • Створення спільних робочих груп;
  • Консультування;
  • Організація зустрічей та інше.

   6 вересня 2021 року ВХПТУ №5 м. Вінниці приймала делегацію з трьох країн (Швейцарія, Австрія та Німеччина у кількості 10 осіб - 8 учнів та 2 супроводжуючих), які разом з учнями вінницького профтеху впродовж двох тижнів виконували монтаж санітарно-технічних систем у туалетній кімнаті навчального корпусу.

  

9 вересня

Нагороди знайшли своїх володарів

Провідні спортсмени, тренери, працівники галузі «Фізична культура і спорт», меценати Вінниччини отримували нагороди напередодні Дня фізичної культури та спорту.

2021 рік у галузі спорту - знаковий іще тим, що двоє спортсменів із Вінниччини стали призерами Паралімпіади у Токіо:

  • Мар‘яна Шевчук здобула золоту медаль у пауерліфтингу;
  • Олексій Денисюк - бронзу в кульовій стрільбі.

На урочистий захід запросили Олега Царькова, діючого чемпіона Європи з кульової стрільби , учасника Олімпійських Ігор 2021, нашого земляка.

Спорт - це завжди непросто: титанічні зусилля, щоденна праця над собою та своїми звичками, самодисципліна.

Кожен, хто отримав сьогодні нагороду та розвиває спорт на Вінниччині, це приклад

МУЖНОСТІ

СИЛИ ВОЛІ

ВИТРИМКИ

Усіх присутніх привітав зі святом і голова Вінницької ОДА Сергій Борзов:

«Я сам займався баскетболом. Моїм учителем був Сергій Сергійович Білобородов.

Донька займалась гімнастикою в Києві у школі Дерюгіних.

Моя дружина Ірина Борзова – працює у Комітеті молоді і спорту у Верховній Раді України. 

А з олімпійським прізвищем «Борзов» я не можу ставитись по-іншому до спорту )»

Усім, хто вважає спорт частиною свого життя, присвячує цьому час і зусилля, живе в гармонії зі своїм тілом і душею, бажаємо міцного здоров‘я, наснаги, невичерпної енергії, віри у себе!

  

10 вересня

Чемпіонат України з пневматичної зброї ім. ЗТУ Кукси А.П. проходить у тирі «Динамо» у Вінниці

Наша гвинтівочна група здобула іще 5 медалей:

  • Срібна ЗМС Олега Царькова в ГП-6 (Стрільба з гвинтівки стоячи на 10м 60 пострілів);
  • Срібна ЗМС Лесі Леськів в МГ6 ( Стрільба з гвинтівки на 50м з 3-х положень: з коліна, лежачи ,стоячи 120 пострілів);

Також в командній вправі МГ6:

  • бронзова ЗМС Леся Леськів
  • бронзова мсмк Олеся Чайка
  • бронзова мсмк Дарья Волошина

Дякуємо за здобуті залікові бали з вищої спортивної майстерності:

5️ місце команда в ГП6 у складі:

О. Царьков , К. Козюк, В. Бондарчук;

  • 8️ місце: О. Завадський, О. Стасюк, О. Яцюра;
  • 8️ місце в МГ6: Д. Римська, С. Добржанська, Д. Яремчук.

Щиро дякуємо за Вашу працю та результат!

 

10 вересня

Керівництво Департаменту гуманітарної політики взяло участь у першій онлайн-нараді в новому навчальному році під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Обговорювали питання щодо:

▫️організації початку нового 2021/2022 навчального року;

▫️вакцинації працівників закладів освіти.

Відсоток вакцинування працівників на Вінничині складає 43,2! Такий показник є одним із найвищих в Україні.

Лідерами є:

  • Заклади загальної середньої освіти - 43%;
  • Заклади професійно-технічної освіти - 45,8.

Опрацювали пріоритетні завдання в рамках програм «Спроможна школа для кращих результатів» та «НУШ». Розподіл залишків за освітньою субвенцією повинен відбутися до листопада 2021.

  

14 вересня

В Іллінцях відкрили перший на Вінниччині «активний парк»!

Іллінецька ТГ стала першою громадою, у якій відкрили «активний парк» за президентською програмою «Здорова Україна». Вінниччина має вже 1️6️ таких локацій.

Разом із дітьми та молоддю Іллінеччини перевіряли новий майданчик та обладнання:

  • Ірина Борзова – Народний депутат України;
  • Сергій Борзов – Голова Вінницької ОДА;
  • Наталя Заболотна – перша заступниця Голови Вінницької ОДА;
  • Олександр Мельник – Директор Департаменту гуманітарної політики.

Не хвилюйтеся , якщо не знаєте , як виконувати вправи на брусах чи віджиматися. Біля майданчика встановлені QR-коди , зчитавши які ви отримаєте поради та вказівки «зіркового» тренера - відомого діяча спорту, культури або шоу-бізнесу.

Займалися спортом і діти, і дорослі: провели спільне тренування разом із Заслуженим Майстром спорту з пауерліфтингу, світовим рекордсменом Іваном Чупринко.

Голова Іллінецької ТГ Володимир Ящук вирішив передати челендж Могилів-Полільській ТГ, у якій також згодом відкриють вже збудований «активний парк».

У рамках програми Президента України планується створення на території усіх населених пунктів України сучасної, зручної, доступної і, головне  - доступної інфраструктури. Ця локація є однією з десятків тисяч спортивних об’єктів по всій Україні, які будуть збудовані.

Спорт має бути доступним та цікавим. Такі локації дозволять популяризувати здоровий спосіб життя серед населення, залучити максимально широку аудиторію до фізичної активності, наблизити спорт до кожної людини - від дитини до бабусі чи дідуся.

Активні парки тепер відкриті для кожного!

Запрошуємо усіх до занять спортом!

Будьте сильними, витривалими, а головне здоровими!

  

 

14 вересня

Сергій Борзов: «Ми повинні зробити все аби Вінниччина не потрапила в карантину зону і всі могли спокійно навчатися та працювати»

Сьогодні відбулася нарада за участі голів територіальних громад, ректорів ВНЗ та директорів структурних підрозділів Вінницької ОДА.

На порядку денному темпи вакцинації , проблеми та шляхи вирішення цих проблем .

Вінниччина входить до 1️0️ областей , які мають найбільшу кількість вакцинованих осіб, проте  це мало. Усі райони забезпечені вакцинами , тому важливо збільшити кількість вакцинованих осіб.

Найбільше хворіє дитяче населення : завантаженість ліжок в дитячій лікарні становить - 50%. Поки що ми забезпечені ліжко-місцями на усі 100%.

З понеділка ми очікуємо на введення жовтої зони. Сьогодні, 14 вересня, маємо 109 позитивних пацієнтів. На превеликий жаль, 3 ми втратили. Вони були не вакцинованими!

На Вінниччині існує 42 мобільні бригади. Це дає можливість вакцинувати персонал навчальних закладів або установ у повному складі.

Проте лише 22% шкіл області мають не менше 80% вакцинованих педколективу.

Шановні вчителі, захищаючи себе, ви захищаєте дітей. Це утримує школи від закриття та переходу в онлайн-режим. Саме за такого розвитку подій ми можемо зберегти економіку продовжити розвиток усіх сфер нашої життєдіяльності.

Вакцинація – це спільна відповідальність влади та медицини перед здоров’ям нашого населення. Щеплення – добровільні й безоплатні!

Всі вакцини доступні в будь-якому центрі вакцинації.

Їх у нас достатньо, 28 центрів вакцинації та 203 пункти щеплень, що працюють майже в кожній сімейній амбулаторії.

Будьте здоровими! Українці, наш час вакцинуватися!

 

15 вересня

Іллінецький аграрний коледж готується до 100-річчя!

Один із найстаріших навчальних закладів Вінниччини незабаром відзначатиме 100-річний ювілей.

Директор Василь Пиндус та колектив навчального закладу зустрілися та провели екскурсію для Ірина Борзова Народний депутат України, Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА, Наталя Заболотна, Олександр Мельник. Окрім того обговорили проблемні запитання: матеріально-технічний стан лабораторій та спортивної зали.

Варто зазначати, що вже сьогодні ситуація із ремонтом спортзали вирішена! Бригада майстрів вранці вирушила на місце та розпочала роботу, аби ювілей заклад зустрів у «повній готовності».

 Усе для того, аби студенти почувалися комфортно у місці, де навчаються. Наразі 713 студентів мають три гуртожитки, їдальню, інтернет-кафе, виставково-танцювальну залу, автотрактодром, майданчик для сільськогосподарської техніки, кабінети та лабораторії.

Коледж є учасником проєкту із впровадження дуальної системи навчання, такої, як практикують у європейських навчальних закладах. Це здобуття освіти, засноване на взаємодії підприємств, організацій та установ, що мають необхідні ресурси для здійснення навчання.

Бажаємо коледжеві успішного розширення переліку спеціальностей підготовки та запровадження нових актуальних спеціалізацій!

  

16 вересня

Могилів-Подільський прийняв естафету – «активний парк» відкрито!

Сьогодні офіційно відкрили другий на Вінниччині «активний парк» за президентською програмою «Здорова Україна». У міському парку культури та відпочинку з’явилося місце, де діти та дорослі займатимуться спортом та зміцнюватимуть своє фізичне здоров’я.

Одним із основних завдань цієї програми є покращення стану здоров’я населення, зниження кількості передчасних смертей через хвороби системи кровообігу, викликаних недостатньою фізичною активністю та надлишковою вагою, покращення якості та збільшення тривалості життя громадян України.    

Соціальний проєкт «Активні парки» продовжує розширювати свою географію. Міський голова Геннадій Глухманюк передав естафету м. Жмеринка. Згодом буде створена онлайн-мапа із нанесенням усіх локацій, аби кожен міг займатися спортом біля свого місця проживання.

А ви вже пробували сканувати QR-коди на нових майданчиках?

  

 16 вересня

Соціальний проєкт компанії «ГЕБЕРІТ» на базі Вищого художнього професійно-технічного училища №5 м. Вінниці

Завершився візит учнівської спільноти зі Швейцарії, Австрії та Німеччини, які долучилися до реалізації соціального проєкту компанії «ГЕБЕРІТ» - відомого на європейському ринку виробника якісного санітарно-технічного обладнання. Майже два тижні поспіль учні Вищого художнього професійно-технічного училища № 5 м. Вінниці та закордонні гості виконували монтаж санітарно-технічної системи в навчальному корпусі.

15 вересня став особливим днем, він продемонстрував - прагненням працювати, творити та спілкуватися немає кордонів! Всі діти світу однакові в своїх бажаннях: досягати поставленої мети, мріяти, дружити, радіти життю, любити світ, бо він прекрасний.Єднанню сприяли проведений майстер-клас з паперопластики, вручення подарунків та завершення пам’ятної інсталяції, що символізує співпрацю між Швейцарією та Україною

  

17 вересня

Перевірили перебіг навчального процесу Могилів-Подільського монтажно-економічного коледжу

Директор навчанного закладу Володимир Заячковський показав кабінети, навчальні лабораторії, спортзал, котельню та гуртожитки. Максимальна кількість студентів, яка проживала в гуртожитках за час його перебування на посаді, 6 років, 94 студенти.

За словами одного з мешканців, взимку не холодно, є усе необхідне для життя.

Із матеріально-технічним забезпеченням лабораторій є проблеми, будемо шукати шляхи їх вирішення, аби діти отримували якісну освіту та були спеціалістами своєї справи.

Викладацький склад активно вакцинується. До завершення наступного тижня, за планом, 80% колективу отримає щеплення. Це допоможе продовжити навчальний процес в режимі офлайн.

   

17 вересня

17 вересня відбулося нагородження лауреатів літературної премії імені Михайла Коцюбинського

На площі, названій на честь нашого письменника-земляка, перша заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна  вручила переможцям відзнаки та грошові нагороди.

▫️Номінація «Художня проза» - письменник Сергій Деркач: романи «Мати солдата» та «Дума про добровольця»;

▫️Номінація «Поезія» - письменник Ярослав Чорногуз: корона сонетів «Світло кохання»;

▫️Номінація «Науково-популярна література» - письменник Андрій Стєблєв: упорядкування антології «Подільський краснолов»;

▫️Номінація «Дитяча література» - письменниця Марія Людкевич: збірка «Де сховалась таємниця?»

Всеукраїнська літературна премія імені Михайла Коцюбинського прославляє нашого видатного земляка та розповсюджується по всій Україні та навіть за кордоном. Вона надає можливість підтримати письменників - щоб вони відчували увагу до себе та продовжували творити.

Ця премія також має вкрай важливу місію – поширення у суспільстві інформації про тих, хто сьогодні прославляє українське слово, творить в різних жанрах для дітей та дорослих.

Бажаємо усім учасникам натхнення, легкості слова та всеохоплюючої гармоніі!

  

20 вересня

Міжнародний день студентського спорту святкують у Вінниці

Сьогодні Вінницький державний педагогічний університет приймає спортсменів з усієї України. Відбувається вручення нагород за перемоги в ІІІ зимовій та ХVI літній Універсіадах України 2021.

У святі взяли участь Народний депутат України Іван Крулько, заступник Міністра молоді і спорту України Віталій Лавров, заступник міністра освіти і науки України Артур Селецький, президент "Українська федерація учнівського спорту" Роман Греба, голова ВГО «Спортивна студентська спілка України», ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко та президент Європейської спортивної студентської асоціації Адам Рочек.

У березні 2021 року відбулась ІІІ зимова Універсіада України. У змаганнях взяли участь студенти закладів вищої освіти віком від 16 до 25 років. Близько 70 учасників із 7 областей та міста Києва взяли участь у всеукраїнських змаганнях. До програми входили два види спорту: біатлон та лижні гонки.

З березня по червень 2021 відбувалася XVI літня Універсіада України. У змаганнях взяли участь студенти віком від 18 до 25 років. Понад 1500 учасників із 24 областей та міста Києва змагалися за першість. До програми входили 14 видів спорту: бадмінтон, важка атлетика, водне поло, волейбол, гандбол, художня гімнастика, плавання, регбі, стрільба кульова, настільний теніс, тхеквандо та футбол.

Загальнокомандна першість серед ВНЗ визначалася у 6 категоріях та  серед 3 груп регіонів.

Вітаємо переможців!

Бажаємо усім студентам знайти свій улюблений вид спорту, отримувати задоволення від фізичної активності і жити в гармонії зі своїм тілом та душею.

Будьте здоровими та витривалими, впевнено крокуйте до перемог!

            

21 вересня

Вінниця виходить на найбільшу екологічну акцію року!

Зроби своє місто чистим, долучившись до Всесвітнього дня прибирання.

Коли: 26 вересня (неділя);

Де: Парк Дружби народів (Вишенське озеро)

О котрій: 10:00

Координатор акції : Віталій Пашкевич (+380 73 421 44 43)

Стартує кампанія «Побачив? Прибери!» відразу в усіх регіонах України. Тисячі забруднених локацій, нелегальні точки отруюють усе живе навколо. Настав час змін! Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання покликана допомогти сформувати культуру чистоти та разом зменшувати негативний вплив на довкілля.

Нагадаємо, що Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників.

Зробимо Україну чистою разом!