Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО  "ЗЕРНОПРОДУКТ МХП" (ПрАТ "ЗЕРНОПРОДУКТ МХП"), ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 32547211, місцезнаходження суб’єкта господарювання: 08800, Київська область, Обухівський район, місто Миронівка, вулиця Елеваторна, будинок 1, контактний номер телефону: провідний еколог Охота Сергій, моб.(067)138-23-56, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Мета отримання дозволу на викиди - визначення та регулювання викидів забруднюючих речовин (ЗР), які потрапляють в атмосферу при експлуатації технологічного обладнання, на отримання дозволу на викиди ЗР для існуючих об’єктів.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" підлягає оцінці впливу на довкілля: планова діяльність ПрАТ "ЗЕРНОПРОДУКТ МХП", згідно з вимогами Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" не підпадає під оцінку впливу на довкілля.

Загальний опис об'єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): Для забезпечення опалення в адміністративній будівлі, яка розташована за адресою: 24321, Вінницька область, Гайсинський район, м. Ладижин, вул. Слобода, 141, використовується котел опалювальний твердопаливний водогрійний "Altep", виробничою потужністю 95 кВт (в якості палива використовуються пелети лушпиння соняшника та пелети деревини) та котел «АНКОТ 63», виробничою потужністю 63 кВТ (в якості палива використовується деревина). Пелети лушпиння соняшника та пелети деревини за допомогою автотранспорту доставляються до приймального бункеру.

Для забезпечення адміністративної будівлі електроенергією під час аварійних відключень або брекауту використовується генератор "AKSA AP-72", виробничою потужністю 66 кВт.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: вуглецю оксид 0,938719 т/рік, діоксид вуглецю 154,704057 т/рік, метан 0,007346 т/рік, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційовані за складом 0,083694 т/рік, оксид азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту 0,209755 т/рік, азоту(1) оксид (N2O) 0,005910 т/рік, діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки 0,046420 т/рік, суміш насичених вуглеводнів С2-С8 і суміш насичених і ненасичених вуглеводнів С1-С4 0,057121 т/рік, вуглеводні насичені С12-19 (розчинник РПК - 2661 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець 0,013004 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: для існуючого об'єкту не впроваджуються найкращі існуючі технології виробництва, які потребують надмірних витрат, а саме: технології найбільш ефективні з точки зору попередження, мінімізації або нейтралізації забруднюючих речовин, доступних будь-якому  суб'єкту господарювання, який має відповідний тип виробництва (устаткування).

Впровадження цих технологій передбачає підготовку робітників, методи роботи,  інструменти  контролю. Вартість використання таких технологій не повинна бути надмірною у порівнянні з природоохоронним результатом.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання та дотримання виконання природоохороних заходів щодо скорочення викидів: викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства не перевищюють встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, тому заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не розробляється.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: на підприємстві не існують джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устатку­вання, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпеч­них забруднюючих речовин.

У зв‘язку з цим «Пропозиції щодо дозволених обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, які віднесені до основних джерел викиду» - не розробляється.

Адреса держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди та строки подання зауважень та пропозицій: з пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності даного підприємства з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 діб з моменту опублікування цього оголошення до Вінницької обласної військової адміністрації за адресою: 21050, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Соборна, 70, тел. (0432)32-25-35, 32-35-35.

  

Додаток. Газета.pdf (Розмір -2 115 КБ)

Додаток. Лист.pdf (Розмір - 198 КБ)

Додаток. Інформація.pdf (Розмір - 626 КБ)