Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання Філія «Миронівський хлібопродукт Логістика» Приватного акціонерного товариства «Миронівський хлібопродукт» (Філія «МХП Логістика» ПрАТ «МХП»), ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 43944755, місцезнаходження суб’єкта господарювання: 24320, Вінницька обл.,м.Ладижин, Гайсинський район, вул.Хлібозаводська, буд.14а контактний номер телефону: провідний еколог відділу Виробництва та логістики ПрАТ «МХП» Нетис Наталя Анатоліївна, тел. 096-102-01-47, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Мета отримання дозволу на викиди - визначення та регулювання викидів забруднюючих речовин (ЗР), які потрапляють в атмосферу при експлуатації АЗС, на отримання дозволу на викиди ЗР для існуючих об’єктів.

       Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" підлягає оцінці впливу на довкілля:

       Отриманий висновок з оцінки впливу на довкілля на планову діяльність «Реконструкція АЗС по вул. Хлібозаводська,14а, м. Ладижин Гайсинського району Вінницької області» від 10.01.2023 року за вихідним номером 01-15-01/20229169963/1.

Загальний опис об'єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): До складу АЗС входить: три підземних резервуари зберігання палива, три двосторонні паливороздавальні колонки, резервуар пролитих нафтопродуктів, дизельгенератор для забезпечення електроенергією на період аврійних відключень. Максимальна потужність АЗС складає 250 авто/добу. Плановий річний обсяг зберігання палива: дизельне паливо - 9421,0 т/рік та бензин - 351,0 т/рік.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: неметанові леткі органічні сполуки: бензин (нафтовий, малосірчистий у перерахунку на вуглець) - 0,16601 т/рік, вуглеводні насичені С12-С19 (у перерахунку на органічний вуглець) - 0,381675 т/рік, оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO+NO2]) - 0,006 т/рік, оксид вуглецю - 0,022 т/рік, метан - 0,00021 т/рік, вуглецю діоксид - 5,1 т/рік, азоту(1) оксид (N2O) - 0,000004 т/рік, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок - 0,0002 т/ рік, суміш насичених вуглеводнів С2-С8 і суміш насичених і ненасичених вуглеводнів С1-С4 - 0,004 т/рік, сірки діоксид - 0,064 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: для існуючого об'єкту не впроваджуються найкращі існуючі технології виробництва, які потребують надмірних витрат, а саме: технології найбільш ефективні з точки зору попередження, мінімізації або нейтралізації забруднюючих речовин, доступних будь-якому  суб'єкту господарювання, який має відповідний тип виробництва (устаткування).

Впровадження цих технологій передбачає підготовку робітників, методи роботи,  інструменти  контролю. Вартість використання таких технологій не повинна бути надмірною у порівнянні з природоохоронним результатом.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання та дотримання виконання природоохороних заходів щодо скорочення викидів: викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства не перевищують встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, тому заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не розробляється.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: на підприємстві не існують джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устатку­вання, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпеч­них забруднюючих речовин.

У зв‘язку з цим «Пропозиції щодо дозволених обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, які віднесені до основних джерел викиду» - не розробляється.

Адреса держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди та строки подання зауважень та пропозицій: з пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності даного підприємства з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 діб з моменту опублікування цього оголошення до Вінницької обласної військової адміністрації за адресою: 21050, Вінницька обл., м. Вінниця, вулиця Соборна, 70.

 

 

Додаток. Газета1.pdf (Розмір -1 707 КБ)

Додаток. Газета2.pdf (Розмір -1 417 КБ)

Додаток. Лист.pdf (Розмір - 712КБ)

Додаток. Інформація.docx (Розмір - 76КБ)