Метою проведення занять було підвищення рівня знань та навичок голів виконавчих комітетів рад та фахівців з питань цивільного захисту щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами визначив основні завдання та цілі, що плануються до відпрацювання в ході навчання та довів законодавчі та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу цивільного захисту; завдання і функції структурного підрозділу з питань цивільного захисту місцевої державної адміністрації та в територіальній громаді.

Начальник відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності  мережі пунктів управління Зоя Циркун довела інформацію щодо планування діяльності підсистеми ЄДС ЦЗ та її ланок; організації заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей; підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях органів управління і сил цивільного захисту та навчання населення діям у НС.

Про заходи організації реагування на надзвичайні ситуації та керівництво роботами з їх ліквідації довів начальник відділу цивільного захисту Бурковський Глєб Юрійович.

Головним спеціалістом відділу цивільного захисту, організації навчання населення та інформаційної взаємодії Ігорем Голдибаном роз’яснено питання укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту (сховищах, протирадіаційних  та найпростіших укриттях,  спорудах подвійного призначення).

Навчальне заняття супроводжувалося показом презентацій та демонстрацією навчальних фільмів з питань проведення заходів оповіщення, евакуації та відпрацювання елементів командно-штабних навчань з питань цивільного захисту з органами управління цивільним захистом району (громади).

Відпрацьовано практичне питання щодо розгортання приймального пункту евакуації, організації життєзабезпечення евакуйованого населення на базі будинку культури Козятинської міської ради, ознайомлено із побудовою та обладнанням захисної споруди цивільного захисту (сховища 00457).

Поставлені навчальні цілі були досягнуті, з’ясовано проблемні питання з виконання завдань в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій мирного часу та в особливий період і опрацьовані шляхи їх вирішення.