Метою проведення занять було підвищення рівня знань та навичок голів виконавчих комітетів рад та фіхівців з питань цивільного захисту щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Вовченко визначив основні завдання та цілі, що плануються до відпрацювання в ході навчання та довів законодавчі та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу цивільного захисту; завдання і функції структурного підрозділу з питань цивільного захисту місцевої державної адміністрації та в територіальній громаді.

   

Начальник відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності  мережі пунктів управління Зоя Циркун довела інформацію щодо планування діяльності підсистеми ЄДС ЦЗ та її ланок; організації заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей; підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях органів управління і сил цивільного захисту та навчання населення діям у НС; організації реагування на надзвичайні ситуації та керівництво роботами з їх ліквідації. Здійснено показ зразків документів та порядок їх оформлення.

Головним спеціалістом відділу цивільного захисту, організації навчання населення та інформаційної взаємодії Ігорем Голдибаном роз’яснено питання укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту (сховищах, протирадіаційних  та найпростіших укриттях,  спорудах подвійного призначення).

Навчальне заняття супроводжувалося показом презентацій та демонстрацією навчальних фільмів з питань проведення заходів оповіщення, евакуації та відпрацювання елементів командно-штабних навчань з питань цивільного захисту з органами управління цивільним захистом району (громади).

На високому професійному рівні керівним та викладацьким складом Стрижавського ліцею №1 відпрацьовано практичне питання щодо розгортання приймального пункту евакуації, організації життєзабезпечення евакуйованого населення; керівним та педагогічним складом Стрижавського ліцею №2 ознайомлено присутніх із побудовою та обладнанням найпростішого укриття, а також підготовленим приміщенням до укриття населення.

  

Поставлені навчальні цілі були досягнуті, з’ясовано проблемні питання з виконання завдань в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій мирного часу та в особливий період і опрацьовані шляхи їх вирішення. 

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38