Під час навчання окрема бригада територіальної оборони проводить десятиденні збори резервістів та військовозобов’язаних на полігонах та польових таборах.

В ході навчання передбачено низку практичних занять з польової медицини, вогневої, тактичної, інженерної підготовки, виживання в екстремальних умовах.

На зборах сплановано поетапно відпрацювати формування підрозділів бригади територіальної оборони:

І етап – підготовчий: прийом особового складу, розподіл по підрозділам, заняття по заходам безпеки.

ІІ етап – набуття спроможностей до виконання завдань за призначенням: індивідуальна підготовка, злагодження відділень, взводів, рот; тактичні навчання підрозділів щодо виконання завдань за призначенням; підбиття підсумків, повернення особового складу за місцями проживання.

Вінницькою обласною державною адміністрацією на регіональному та місцевому рівнях організовано інформаційне супроводження заходів командно-штабних навчань з метою максимального залучення молоді до оборони держави та популяризації військової служби у резерві, а також роз’яснення суспільству положень недавно прийнятого Верховною Радою України Закону «Про основи національного спротиву», його актуальності та важливості для на зміцнення обороноздатності нашої держави.

 

 

Довідково.

Як повідомив під час брифінгу для представників Київської асоціації військових аташе та засобів масової інформації Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний, до проведення стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля-2021» для спільного виконання навчально-бойових завдань залучені військові підрозділи п’ятнадцяти країн.

Серед них 11 країн-членів НАТО: США, Велика Британія, Німеччина, Канада, Литва, Латвія, Італія, Словаччина, Польща, Угорщина, Румунія та чотири країни-партнери: Швеція, Грузія, Молдова, Йорданія.

Крім того, від Північноатлантичного альянсу, а саме зі Стратегічного командування НАТО з операцій планується участь групи експертів (3 особи та 1 офіцер зв’язку НАТО в Україні).

Валерій Залужний також зауважив, що міжнародне військове співробітництво і спільні навчання мають мирний характер, слугують елементом стримування агресора та спрямовані на розвиток оборонних спроможностей нашої держави.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38