Вінниччина має безцінний досвід у питаннях надання допомоги військовикам та правоохоронцям в забезпеченні виконання ними важливих завдань захисту Вітчизни від ворога, забезпечення миру та спокою в державі та. За останні десятиліття в області реалізовано декілька обласних оборонно-правоохоронних програм. В вересні 2020 року обласною Радою за поданням Вінницької обласної державної адміністрації було затверджено нову Комплексну оборонно-правоохоронну програму Вінницької області на 2021-2025 роки. Враховуючи важливість завдань, які планується реалізувати протягом п’яти наступних років в рамках виконання заходів цієї програми, їх виконання взято під пильний контролем органів виконавчої влади Вінниччини, органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу.

10 червня 2021 року в сесійній залі Вінницької обласної ради члени постійної комісії обласної ради з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики розглянули звіт про хід виконання  Комплексної оборонно-правоохоронної програми у І кварталі 2021 року.

У своїй інформації начальник відділу оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Валерій ІНДИК поінформував депутатів обласної Ради про хід виконання програми та заходи, які вживаються у питаннях сприяння органам військового управління, військовим частинам, правоохоронним та іншим органам, які є співвиконавцями програми  у виконанні завдань, які планувалось виконати у І кварталі 2021 року. Він зазначив, що не дивлячись на те, що на виконання заходів програми у звітному періоді кошти з обласного бюджету не спрямовувались, співвиконавці програми працювали над виконанням тих її заходів, кошти на виконання яких не потрібні. Серед цих заходів сприяння обласної та районних державних адміністрацій територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки у призові громадян на строкову військову службу, удосконалення завдань територіальної оборони та інших заходів, передбачених програмою.

Проведений захід засвідчив органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування Вінниччини одностайні у своїй позиції щодо  необхідності всілякої підтримки  військових формувань та правоохоронних органів у виконанні поставлених на них завдань.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38