19 квітня 2021 року проведено штабне тренування органів управління цивільного захисту  Хмільницького району та Калинівської міської територіальної громади за темою: «Дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту громади та району з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання ракет та боєприпасів Міністерства оборони України».

Мета тренування:

  1. Удосконалити навички керівного складу органів управління цивільного захисту Хмільницького району та Калинівської міської територіальної громади з питань управління заходами цивільного захисту щодо організації захисту населення і територій від наслідків можливої надзвичайної ситуації на  арсеналі зберігання  ракет і боєприпасів та здійснення евакуаційних заходів.
  2. Перевірити готовність сил і засобів цивільного захисту Калинівської міської територіальної громади до дій при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі зберігання ракет і боєприпасів, ліквідації її наслідків.
  3. Практично відпрацювати питання оповіщення і зв’язку по основному та резервним напрямкам.
  4. Відпрацювати питання взаємодії органів управління цивільного захисту Хмільницького району та ланки Калинівської міської територіальної громади, сил цивільного захисту при проведенні заходів з ліквідації можливих НС та їх наслідків.
  5. Перевірити організацію життєзабезпечення населення у безпечних районах (місцях розміщення) з практичним розгортанням пересувних пунктів харчування, продовольчого та речового забезпечення.

 До участі у тренуванні залучалися:

  1. Керівний склад цивільного захисту Хмільницького району та Калинівської міської територіальної громади.
  2. Комісія з питань ТЕБ та НС Калинівської міської територіальної громади.
  3. Евакуаційна комісія району Калинівської міської територіальної громади.
  4. Командування та особовий склад військової частини А1119
  5. Збірний пункт евакуації №3 (районний будинок культури), приймальний пункт евакуації №7 с. Лемешівка.
  6. Представники спеціалізованих служб цивільного захисту територіальної громади, підприємства, установи і організації, що входять до складу служб ЦЗ.

 Під час тренування проведено:

- спільне засідання міської комісій з питань ТЕБ та НС і евакуаційної комісії територіальної громади;

- огляд розгортання збірних пунктів евакуації (районний будинок культури), наявності, повноти і якості розробки документів на них;

- огляд розгортання приймальних пунктів евакуації (ППЕ) , наявності, повноти і якості розробки документів на них (ППЕ №7 с.Лемешівка, ППЕ №8 с.Люлинці ) щодо організації та проведення прийому та розташування евакуйованого населення. Інструктивно-методичне заняття з начальниками збірних та приймальних пунктів евакуації щодо відпрацювання необхідних документів та організації їх роботи;

- розгортання пересувних пунктів харчування, продовольчого та речового забезпечення (с. Лемешівка).

За підсумками штабного тренування відбулося заслуховування посадових осіб Калинівської міської територіальної громади – спеціалізованих служб цивільного захисту із відпрацьованими документами (оцінка обстановки, проведені розрахунки, внесені пропозиції до рішення голови Калинівської міської територіальної громади на ліквідацію надзвичайної ситуації).

Фахівцями Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами визначено питання, на які необхідно звернути увагу в подальшій діяльності спеціалізованих служб цивільного захисту територіальної громади.

Директор Департаменту

Директор Департаменту Зубчик Богдан Васильович

Зубчик Богдан Васильович

Іконка геолокація

Адреса: вул. Монастирська (Володарського), 26, м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 67-11-38