У відповідності до вимог Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова від 20 січня 2021 року обласною державною адміністрацією підбито підсумки підготовки області до територіальної оборони у 2020 році та підготовлено відповідний звіт, який надіслано до Кабінету Міністрів України та Апарату Ради національної безпеки і оборони України.

   

          На території області протягом 2020 року здійснено низку заходів щодо підготовки до територіальної оборони в особливий період.

          У зв’язку з проведенням адміністративно-територіальної реформи у жовтні 2020 року розпорядженням Голови обласної державної адміністрації було затверджено план забезпечення формування бригади територіальної оборони, в якому головам новоутворених районних державних адміністрацій розподілено завдання щодо її всебічного забезпечення. Згідно із розпорядженнями Генерального штабу Збройних Сил України щодо забезпечення високого рівня бойової готовності частин і підрозділів територіальної оборони здійснено заходи щодо укомплектування бригади територіальної оборони резервістами оперативного резерву з досвідом бойових дій.

   

          Відповідно  до  плану підготовки  до  територіальної оборони у 2020 році в області проведено низку навчань, тренувань та занять з персоналом органів управління територіальною обороною та з підрозділами бригади територіальної оборони, під час яких здійснено наступні заходи:

  • проведено практичне розгортання структурних підрозділів органів управління територіальної оборони на пунктах управління;
  • удосконалено знання і навички посадових осіб органів управління територіальною обороною з питань планування дій у зоні відповідальності;
  • уточнено склад сил і засобів суб’єктів територіальної оборони;
  • проведено злагодження органів управління та підрозділів територіальної оборони до виконання завдань у визначеній організаційно-штатній структурі.

          Питання, які розглядались під час навчань та тренувань, відпрацьовані в повному обсязі, мета, яка ставилась, досягнута.

   

           Стан територіальної оборони в області та готовність бригади територіальної оборони до виконання завдань за призначенням перевірено під час роботи Інспекції з питань контролю за діяльністю військових формувань Офісу Президента України. Відповідно до висновків Інспекції робота обласної держаної адміністрації з питань організації територіальної оборони оцінена позитивно.