Департамент уживає заходів щодо сприяння військовим частинам, які дислокуються на території області, у вирішенні питання часткового або повного їх звільнення від сплати податку за землю

          На виконання звернення Міністерства оборони України щодо розгляду питання стосовно можливості надання податкової пільги землекористувачам Міністерства оборони України відділ оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Департаменту ініціював скликання засідання обласної координаційної робочої групи щодо забезпечення внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки, розташовані на території області, що належать до земель оборони.

         До  таких земель  відносяться  військові містечка  (території, на яких розташовані військові частини), а також інші землі, які надані військовим частинам для забезпечення виконання покладених на них завдань.

          В умовах особливого періоду та збройної агресії Російської Федерації видатки Міністерства розподіляються на першочергові заходи з підвищення обороноздатності держави, закупівлю військової техніки, відновлення існуючих та створення нових пунктів постійної дислокації діючих та новосформованих військових підрозділів Збройних Сил України, та є вкрай обмеженими. Тому питання часткового або повного звільнення від сплати податку на землю сьогодні є актуальним, що дасть можливість спрямувати   кошти  на зміцнення боєготовності військових частин.

          Засідання обласної координаційної групи відбулося у форматі онлайн-засідання 22 січня 2021 року. На засіданні обласної робочої групи прийнято рішення звернутися до органів місцевого самоврядування, на території яких розташовані землекористувачі Міністерства оборони України, щодо винесення на розгляд чергових сесій сільських, селищних, міських рад питань стосовно надання податкової пільги землекористувачам Міноборони.