Відділ оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Департаменту бере участь у запровадження у 2021 році на території Вінницької області проєкту «Поліцейський офіцер громади».

        Довідково:

        Реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади» спрямована на забезпечення нового рівня надання якісних поліцейських послуг, шляхом налагодження тісної взаємодії поліції з громадськістю на засадах партнерства («Community Polіscing»). Саме на принципі взаємодії з громадою побудований цей проєкт, суть якого полягає у наданні змоги забезпечити кожну громаду офіцером поліції, який житиме та працюватиме в ній та стане її невід’ємною частиною. Постійне перебування поліцейського на території громади стане запорукою своєчасного реагування на звернення громадян та наданні їм необхідної допомоги.

          Вказаний проєкт реалізується Національною поліцією України спільно з іноземними донорами, зокрема Консульською місією Європейського Союзу в Україні та Канадською поліцейською місією в Україні спільно з регіональним офісом міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування в Україні Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки (ІСІТАР) за підтримки відділу з правоохоронних питань Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

       Уперше він почав працювати у травні 2019 року в 22 територіальних громадах Дніпропетровської області. На сьогодні вже активно функціонує на території 18 областей держави. В поточному році зазначений проєкт планується реалізувати на території Вінницької області.

       Департаментом 28 грудня 2020 року на реалізацію звернення начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана ІЩЕНКА щодо сприяння в реалізаціє проєкту «Поліцейський офіцер громади» головам територіальних громад було надіслано листа за підписом директора Департаменту щодо сприяти у його реалізації. На виконання рекомендацій цього листа в територіальних громадах області було проведено відповідну роботу.

        За інформацією Головного управління Національної поліції у Вінницькій області в період  з 16 по 22 січня 2021 року працівниками цього Головного управління спільно з представниками Регіонального офісу Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування в Україні Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки (ІСІТАР)  проведено вивчення ситуації  з проведення підготовчих заходів до запровадження цього вкрай необхідного проєкту (шляхом об’їзду усіх територіальних громад). За результатами вивчення встановлено, що  станом на 22 січня 2021 року у 50 громадах з 63 відповідні  підготовчі заходи щодо реалізації зазначеного проєкту проведено. Незабаром розпочнеться практичний етап його реалізації на території Вінницької області.  

         Департамент сприяв та в подальшому буде всіляко сприяти в реалізації зазначеного проєкту на території Вінницької області.