Молодь – це передусім один із найважливіших стратегічних ресурсів країни, який здатний створювати та стимулювати розвиток інновацій, відтворювати матеріальні та інтелектуальні ресурси.

Саме нескореність нашої молоді Вінниччини було продемонстровано студентством які взяли участь у заході до Тижня Громадянського суспільства, який був організовано Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА спільно з Громадською радою при облдержадміністрації, за участю Департаменту правового забезпечення Вінницької ОВА.

До проведення заходу долучились студенти семи Вищих навчальних закладів Вінницької області. Підтримати молодь прийшли народна депутатка Ірина Борзова, перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна та голова громадської ради при ОВА Пилип Продиус.

У квесті взяли участь студенти університетів: Вінницького Державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, команда «Козацька доблесть», Вінницького Національно-технічного університету, команда «Ковбої та шерифи», Донецького Національного університету ім. В. Стуса, команда «Стусівці», Вінницького навчально-наукового інституту економіки західно-українського Національного університету, команда «Сови-Байрактар», Вінницького торгівельно-економічного інституту Державного торгівельно-економічного університету, команда «Вільний духом», Вінницького Національного аграрного університету, команда «Агрофакт», Комунального закладу вищої освіти Вінницької академії безперервної освіти, команда «ПЕП».

На території центрального міського парку імені Леонтовича представники різних силових структур, установ та організацій розгорнули 11 цікавих локацій, на яких молодь демонструвала свою обізнаність з пошуку вибухонебезпечних предметів, надання домедичної допомоги, підготовки з фізичної готовності, збирали та розбирали зброю, розводили багаття без сірників, вправлялися з обізнаності прав та обов’язків громадянина України. А ще, плели маскувальні сітки, вдягали спецспорядження на швидкість та змагалися з питань екологічної безпеки.

Визначені переможці отримали за перше місце сертифікат у боулінг на дві години командної гри, за друге місце - сертифікат на годину, а за третє місце – солодощі та коровай. Решта учасників квесту отримали пам’ятні сувенірні подарунки.

Окрім цього, всім командам вручили подяки від ОВА за участь у квесті в різних номінаціях.

Подяками Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації за співпрацю в організації та проведення квесту національної ідентичності відзначили організаторів локацій та членів Громадської ради при облдержадміністрації.

«Навіть у такі непрості часи маємо шукати можливості для комунікацій поза межами навчальних закладів, аби спілкуватись, змагатись, об’єднуватись і рухатись далі. Дуже важливо, що ми сьогодні серйозно говоримо про національну ідентичність, адже все починається із самоусвідомлення, хто ми є» -  наголосила Наталя Заболотна.

Національна ідентичність - усвідомлена приналежність до національної спільноти на основі стійкого емоційного зв’язку, що виникає у результаті сформованої системи уявлень щодо традицій, культури, мови, політики, а також прийняття групових норм і цінностей. Головним ідентитетом національної ідентичності є національна свідомість, за змістом – сфера ідей, цінностей і смислів культури, сприйнятих й артикульованих більшістю громадян країни.          Сьогодні ми стали інші, війна змінила кожного з нас. Дуже важливо, аби кожен усвідомлював свою національну ідентичність і зрозумів що ми і є Україна, яка має свою історію, традиції, мову, ярким прикладом того є наша молодь, яка патріотична, незламна, готова боротись і перемагати, відстоювати своє!           

 

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65