На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній військовій адміністрації було розглянуто питання щодо  посилення заходів профілактики захворювання тварин на сказ.

Участь в засіданні взяв заступник начальника управління правового забезпечення діяльності структурних підрозділів обласної військової адміністрації та земельних відносин – начальник відділу правового забезпечення структурних підрозділів обласної військової адміністрації Департаменту правового забезпечення обласної військової адміністрації Білозор Олександр Леонідович.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, на території Вінницької області склалась напружена епізоотична ситуація щодо сказу тварин.

Населення  масово звертається зі скаргами щодо бродіння великої кількості лисиці червоної в населених пунктах. Дикі тварини нападають на домашніх тварин та людей, що становить загрозу для їхнього здоров’я та життя.

З початку 2023 року на території Вінницької області було підтверджено 74 випадки сказу тварин.

За період 2022 року та 6 місяців 2023 року за медичною допомогою по причині контактів із хворими і підозрілими на захворювання тваринами звернулося 2868 осіб.

За рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Вінницькій обласній державній адміністрації, на території області попередніми роками постійно проводився плановий відстріл лисиці червоної, при цьому обов’язковим було те, що від усіх відстріляних тварин біоматеріал досліджувався у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. Це давало змогу в значній мірі регулювати чисельність та здійснювати моніторинг епізоотичного стану серед дикої фауни.

Наразі, враховуючи обмеження, пов'язані із військовим станом, така робота не проводилась,  тому члени комісії обговорили інші шляхи врегулювання даного питання, враховуючи сьогоденні умови та прийняли відповідні рішення.

 

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65