Дане питання було одним із ключових на порядку денному засідання робочої групи з питань протидії торгівлі людьми обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, яке відбулось у м. Вінниці 12 липня 2023 року.

Участь у заході взяв головний спеціаліст відділу правового забезпечення структурних підрозділів обласної військової адміністрації Івченков Владислав.

На засіданні акцентовано увагу на удосконаленні регіонального механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми з питань захисту прав осіб постраждалих від торгівлі людьми та надання їм допомоги. Зокрема, наголошено на важливій функції правоохоронних органів у цьому питанні.

Присутніх поінформовано про затвердження Стратегії міжвідомчої взаємодії з питань запобігання торгівлі людьми на Вінниччині 2023-2025 рр., метою якої є налагодження в області ефективної міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії торгівлі людьми в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення.

Також визначено завдання та окреслено обов’язки суб’єктів взаємодії у заходах з підготовки та проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається в Україні 30 липня.

 

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65