За останні роки кількість медсестер зменшилася вдвічі. 

А навантаження за час повномасштабної війни зросло в рази.  Медичні сестри Вінниччини працюють у своїх медичних закладах, понад 100 добровольцями пішли до лав ЗСУ й добровольцями їздять працювати на деокуповані території.

Сьогодні під час робочої конференції обговорили як працюють медичні сестри Вінницької області, а їх сьогодні майже 10 000 тисяч, та з якими викликами зіткнулися останнім часом.

“Дякую кожній нашій медсестричці, які з початку повномасштабної війни працюють на своїх робочих місцях. Сьогодні ви працюєте в режимі 24/7, є перевантажені заклади. Однак, ви встигаєте допомагати своїм пацієнтам і збирати гуманітарні вантажі наших захисникам на фронт. Ми всі  чітко усвідомлюємо, що війна тут, вона постукала у кожному домівку. І всім нам потрібно об’єднатися й працювати. Якщо держава гарантує сьогодні заробітну плату у розмірі 15000 гривень, то ваш керівник має докласти максимум зусиль, щоб ви їх отримали. Я дуже хочу, щоб  кожна медсестра зрозуміла, що вона не сама, її є до кого звернутися”, - зазначила під час конференції директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна. 

Директорка Центру розвитку медсестринства Міністерства охорони здоров'я України Катерина Балабанова розповіла головними медичними сестрами Вінниччини про масштабну роботу, яку вони провели останнім часом. Зокрема, про роботу з міжнародними партнерами. А також наголосила, що уже є напрацьована стратегія розвитку медсестринства. Наразі її доопрацьовують. 

Заступниця директора з медсестринства Подільського регіонального центру онкології Алла Хмельовська подякувала усім медсестрам за важку і вкрай важливу роботу. 

“Ви сьогодні підтримуєте, мотивуєте й надихаєте тисячі медсестер на роботу. А ще щодня робите вкрай необхідну й важливу роботу. У своїй роботі ви щодня віддаєте частинку душі й свого милосердного серця. Дякую кожному із вас!”