На Вінниччині вже декілька років триває впровадження таких соціальних послуг, як «Раннє втручання» та «Тимчасовий відпочинок для батьків, що виховують дітей з інвалідністю».

Успішний результат упровадження цих послуг – це синергія зусиль Асоціації захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця», адвокації батьків Вінниччини за раннє втручання, Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації та комунального закладу Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними порушеннями «Обрій».

23 серпня 2023 року в режимі ZOOM-конференції управлінням розвитку соціальних послуг Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облвійськадміністрації спільно з комунальни закладом «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними порушеннями «Обрій» був проведений навчальний семінар на тему «Впровадження соціальних послуг «Раннє втручання» та «Тимчасовий відпочинок для батьків, що виховують дітей з інвалідністю».

Відкрила семінар директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації Світлана Ярмоленко. Вона зробила акцент на основних пріоритетах розвитку та якісного надання соціальних послуг, а також зосередила увагу присутніх на інформуванні населення в територіальних громадах та донесенні інформації про згадані послуги сім'ям та особам, які належать до вразливих груп населення, про соціальну підтримку молодих сімей та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Директор Центру «Обрій» Світлана Демко, заступник директора Наталія Головко та завідуюча відділенням раннього втручання Валентина Дашковська презентували алгоритми надання соціальних послуг «Раннього втручання» та «Тимчасового відпочинку для батьків, що виховують дітей з інвалідністю» з покроковим порядком дій спеціалістами органів соціального захисту та територіальних центрів надання соцпослуг.