14 червня 2023 року відбулося засідання робочої групи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми

На засіданні розглянули низку питань порядку денного «Жінки, мир, безпека». Зокрема, учасники робочої групи обговорили міжвідомчу взаємодію з питань реалізації в області Заходів Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Регіональна координаторка Світлана Ходакова висвітлила діяльність Коаліції «#Вінниччина 1325», акцентувала увагу на громадську участь в реалізації регіонального плану дій. Також обговорили напрацьовані пропозиції щодо підвищення ефективності взаємодії при виконанні завдань.

По завершенню засідання відбулася пресконференція для журналістів та громадськості за участі Лариси Кащиної - начальниці управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації, Світлани Ходакової - регіональної координаторки коаліції “Вінниччина 1325”, Олени Бордюкової - координаторки проєкту «Жінки. Мир. Безпека: створюємо місцеві рішення разом», Український Жіночий Фонд, Тетян Пашиніної - директорки Регіонального Центру підвищення кваліфікації та Оксани Бондарь - голови правління ГО "Вінницький регіональний центр інформації „Креатив”.
Увага журналістів була зосереджнена на питаннях важливості міжвідомчої взаємодії , та внеску Коаліції “Вінниччина 1325” , учасники якої розробили три проєкти, направлені на реалізацію як стратегічних, так і операційних цілей Регіонального Плану Дій 1325.