З початку повномасштабного вторгнення в Україну заклади соціальної сфери Вінниччини вже прийняли понад 600 ВПО.

Серед внутрішньо переміщених громадян, яких розмістили  у вінницьких закладах,  є чимало осіб з інвалідністю або тих, які потребують стороннього догляду.

Завдячуючи можливості співфінансування Вінницької обласної військової адміністрації та благодійного фонду Восток SOS, у Плисківському психоневрологічному відділенні Вороновицької філії КУ «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку» відбулося відкриття відремонтованого корпусу закладу.

Завдяки виконаному ремонту, тепер є можливість прийняти понад 40 внутрішньо переміщених осіб.

На відкритті були присутні директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА Світлана Ярмоленко, голова Вінницької районної військової адміністрації Віталій Урдзік, голова Погребищенської територіальної громади Сергій Волинський та староста Плисківського округу Руслан Рапцун.

«Наші заклади не стоять осторонь проблеми внутрішнього переміщення осіб з інвалідністю. Завдяки співпраці із різними благодійними організаціями, ми змогли відремонтувати ще один корпус. Дякуємо Вінницькій ОВА та організації Восток SOS за допомогу у ремонтних роботах. Чекаємо на нових мешканців до Плисківського психоневрологічного відділення» - зазначила в.о. директора КУ «ОПІТПВ» Катерина Якимчук.