Фахівці Департаменту соціальної та молодіжної політики взяли участь в інформаційній зустрічі, організованій Вінницьким аналітично-просвітницьким центром «Ветеранський простір».

Разом із представниками громадськості та Вінницької міськради говорили про плани щодо розширення спектру послуг, які надає «Ветеранський простір», реалізацію міської «Програми підтримки Захисників та Захисниць України, членів їх родин та родин загиблих (померлих), безвісти зниклих за особливих обставин Захисників та Захисниць України на 2023-2026 роки». Також йшлося про можливості розширення взаємодії з родинами осіб, що зникли безвісти за особливих обставин, створення для ветеранів сервісу з надання адмінпослуг «Єдине вікно» та проєкту створення “Парку Героїв” у Вінниці.

Варто зазначити, що «Вінницький аналітично-просвітницький центр «Ветеранський простір» функціонує у Вінниці з 2020 року і є спільним проєктом однойменної громадської спілки та виконкому міської ради. Послуги для цільових груп надаються мешканцям Вінницької міської територіальної громади на безоплатній основі.

Окремим напрямком діяльності закладу є робота із родинам безвісти зниклих осіб за особливих обставин. Фахівці Ветеранський простір працюють безпосередньо із родинами безвісти зниклих і надають необхідні консультації. За потребою, передають інформацію уповноваженому Кабінету Міністрів України з питань безвісти зниклих осіб за особливих обставин. Таким чином, спрощується комунікація між родинами та державними установами.