Кінна терапія для дітей

Майже півсотні мешканців області зі складу внутрішньо переміщених осіб взяли участь у заняттях з іпотерапії завдяки взаємодії Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА з Міжнародною організацією з міграції (МОМ). Це вже другі заняття, що проводилися на базі кінно-спортивного комплексу «Вінниччина», що в Аграномічному.

«Найважливіше для нас завдання – це інтенсифікація інтеграційних процесів внутрішньо переміщених осіб до місцевих громад. Тобто маємо подбати не лише про вчасність соцвиплат, а й створити додаткові перспективи для самореалізації цієї категорії осіб, що є надважливим чинником забезпечення стабільної життєдіяльності суспільства та Вінниччини зокрема, – підкреслила Директорка Департаменту Світлана Ярмоленко. – Плануємо і надалі організовувати подібні заходи для вразливих категорій населення.

Реабілітологи кінно-спортивного комплексу стверджують, що верхова їзда та спілкування з тваринами сприяють мобілізації вольових якостей як у дітей так і дорослих, підвищують їхню самооцінку та впевненість у власних силах. А це важливо для людей, які пройшли через важкі випробування і намагаються відкрити нову сторінку свого життя.