Процес удосконалення реакцій влади на виклики сьогодення є безперервним. В умовах воєнного стану, коли існує реальна загроза життю та здоров’ю людей, вкрай актуальним постає питання чітких дій під час евакуації найуразливіших категорій населення.

Директор Світлана Ярмоленко та працівники Департаменту взяли участь в онлайн семінарі «Покращення координаційних механізмів для врахування потреб осіб з інвалідністю при гуманітарному реагуванні».

Захід організований в межах спільної програми «Забезпечення ґендерно-чутливої інклюзії осіб з інвалідністю в процесі гуманітарного реагування», що реалізується Програмою розвитку ООН, ООН Жінки, Дитячого фонду ООН, Фонду ООН в галузі народонаселення за підтримки Партнерства ООН з прав людей з інвалідністю (UNPRPD) за участі Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Під час семінару опрацювали питання евакуації, облаштування доступних притулків, забезпечення інформування населення в кризових ситуаціях та при гуманітарному реагуванні, враховуючи права та потреби людей з інвалідністю.