В рамках акції «16 днів проти насильства», 06-07 грудня 2022 року за ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації та за участі представників Фонду ООН у галузі народонаселення, відбувся тренінг «Посилення ефективності міжсекторального реагування та взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

На тренінг були запрошені уповноважені особи районних військових адміністрацій Вінницької області та відповідальні особи територіальних громад у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Тренери Наталія Сергієнко та Богдан Руденко, які мають багаторічний досвід у зазначеній сфері, не тільки професійно підійшли до опрацювання в групах питань програми тренінгу, а й намагались максимально розкрити питання, які надходили під час тренінгу від учасників.

Увага 43 учасників тренінгу була зосереджена на питаннях:

  • особливостей роботи відповідальних осіб в умовах військового стану;
  • посилення взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі;
  • роботи з кривдниками;
  • практичних кейсів та реальних випадків;
  • алгоритмів дій кожного суб’єкта взаємодії в конкретних випадках;
  • програм, заходів, залучення ресурсів на здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі та багато інших питань.

Департамент соціальної та молодіжної політики й надалі продовжить активно працювати у напрямку викорінення проявів домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Плануємо семінари для координаторів на рівні територіальних громад та фахівців, які реалізовують програми для кривдників.

Запрошуємо територіальні громади активно долучатись до участі у заходах.