Нагадаємо, що соціальна послуга тимчасового відпочинку для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю - це комплекс заходів із забезпечення тимчасового, терміном не більше ніж 30 календарних днів на рік, догляду та виховання дитини з інвалідністю, яка потребує постійного стороннього догляду, за місцем її проживання або перебування, в установі/закладі, що надає соціальні послуги, на період відсутності батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, з метою полегшення їх фізичного, психологічного та емоційного навантаження, пов'язаного зі здійсненням довготривалого догляду за дитиною з інвалідністю.
 Для отримання соціальної послуги батькам потрібно звернутись до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення сільських, селищних, міських рад.
Тимчасовий відпочинок організовують для батьків, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, а саме:
 - діти з ДЦП,
 - аутизмом,
 - синдромом ДАУНА,
 - гіперактивністю,
 - інтелектуальними та психічними порушеннями,
 - епісиндромом, за винятком дітей, яким потрібен паліативний догляд з зондовим харчуванням та з високою потребою медичних послуг.
 Поки батьки відпочивають, дітям організовують дозвілля та спілкування з однолітками. Вони цілодобово перебувають у своєрідному «дитячому таборі», де з ними працюють фахівці, що надають послуги в умовах, наближених до домашніх.
 У денний час із дітьми працюють психолог, соціальний педагог, вихователь та інструктор з праці. Також забезпечено цілодобовий медичний нагляд за здоров’ям дітей, що включає надання супровідних послуг. Догляд за дітьми здійснюється за гендерним принципом.
  Соціальна послуга є безкоштовною та здійснюється на базі КЗ "Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».
 Діти проживатимуть в с. Дорожнє, Вінницького району, в Тренінговому центрі, по 2 особи в кімнаті, будуть забезпечені 5-разовим харчуванням. За потреби фахівці Центру надають допомогу в годуванні, в гігієнічних послугах тим дітям, які не здатні до самообслуговування. Цілодобово з ними будуть знаходитися доглядальники та медичний персонал.
 Для отримання більш детальної інформації рекомендуємо проконсультуватися із фахівцями Центру за номером телефону: 50-91-45,
097-230-20-01 – Головко Наталія Олександрівна;
096-413-22-27 – Демко Світлана Василівна.