Захід організовано Міністерством соціальної політики України в рамках співпраці з Фондом Народонаселення ООН в Україні (UNFPA) та Посольством Великої Британії в Україні.
Участь у заході від Віннницької області взяла начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації Світлана Ярмоленко.
 Нагадуємо!
Мінсоцполітики продовжує прийом документів від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з метою надання їм субвенції з державного бюджету відповідно до постанови Уряду від 21 квітня 2021 № 398 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».
 Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті передбачено 274,2 млн гривень.
 За рахунок субвенції можуть бути створені наступні види спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: притулки, денні центри (з кризовими кімнатами для цілодобового перебування або без кризових кімнат), консультативні служби. Також передбачено придбання автомобілів для мобільних бригад, які створені при притулках.