Це 11 батьків загиблих військових, які загинули на сході України та 4 вдови з дітками дошкільного і шкільного віку з м. Вінниці і Жмеринки, Калинівського, Тульчинського, Ямпільського, Бершадського, Чечельницького, Шаргородського Томашпільського районів.
Зі слів Наталі Заболотної: «Вінницька область перша в Україні, яка звернула увагу на необхідність вирішення питання оздоровлення дружин та батьків загиблих героїв-атовців та їхніх дітлахів. Адже сьогодні, на жаль, ця категорія не має такого права на законодавчому рівні. Минулого року ми організували власний інноваційний проект, аналогів якого в Україні наразі не має, з санаторно-курортного відпочинку дружин загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції разом з дітьми дошкільного і шкільного віку в санаторії «Авангард» м.Немирів. Так, за рахунок коштів обласного бюджету ми мали змогу оздоровити 9 вдів з 11 дітками. Саме від наших учасниць ми отримали позитивні відгуки про свій відпочинок і побажання продовжувати нашу ініціативу. Цьогоріч ми розширили категорію учасників - це батьки загиблих (померлих) атовців». 
З 30 травня по 12 червня 2018 року члени сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції разом з дітьми відпочиватимуть у клінічному санаторії «Авангард» м. Немирів. Професійний персонал санаторію, який славиться своєю кваліфікацією вищого класу, працюватиме над тим, щоб не тільки створити для них затишну домашню атмосферу, а й надати професійні лікувальні процедури, психологічну допомогу. Також, на відпочиваючих чекає захоплюючий відпочинок і розваги - це тенісний корт, спортивні майданчики, кілька залів ЛФК, туристичні маршрути, музейні кімнати, картинна галерея, танцювальний зал і багато іншого.
Заходи для вказаної категорії громадян проводяться за ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації в рамках виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30.06.2016 №123.