Директор Олег Сідоров та фахівці Департаменту агропромислового розвитку взяли участь в панельній дискусії на тему: «Партнерство влади та бізнесу, для підтримки агросектора в умовах кризи» Даний захід проводився Міжнародним сільськогосподарським кластером «Дністер» в партнерстві з Департаментом агропромислового розвитку в рамках європейського проекту «U-CUP-AGRO: Українська кластерна платформа оновлення». Цільова аудиторія – представники влади, органів місцевого самоврядування, наукових установ, агропромислового бізнесу.

В рамках першої частини учасники заходу відвідали  підприємство ТОВ «ВІЛЛА МІЛК» у селі Каташин та ознайомились з циклом виробництва молока на роботизованій молочно-товарній фермі, а також його переробки на власному молокопереробному заводі.

Після цього продовжили обговорення в рамках панельної дискусії. Тема виступу Олега Сідорова:  «Інновації в агропромисловому секторі Вінницької області: перспективи та стратегії для стійкого розвитку»

«Застосування інноваційних рішень внесли вагомий вплив в розвиток галузі тваринництва. Протягом останніх десятиліть практично змінився підхід до цієї галузі. Механізація виробничих процесів, система заготівлі кормів, технології утримування та вирощування сільськогосподарських тварин кардинально змінили систему організації праці. Якщо ще донедавна це була одна з трудомістких галузей, то сьогодні ця галузь потребує висококваліфікованих кадрів, і сьогодні ми в цьому пересвідчились.»  -  акцентував він.

Під час панельної дискусії обговорили питання підтримки з боку держави аграрного бізнесу, сучасний стан та тенденції експорту сільськогосподарської продукції, співпрацю між податковою службою та сільськогосподарськими підприємствами, забезпечення безпеки та якості харчових продуктів. Представники аграрного бізнесу поділились своїми ідеями та перспективою розвитку власних бізнесі.

Дана панельна дискусія стала одним з шляхів налагодження  співпраці та спільного розвитку сільського господарства області.