Заступник директора Департаменту Валентина Кирилюк та фахівці Департаменту прийняли участь у панельній дискусії на тему «Міжнародний досвід: органіка, рівність та точне землеробство», яка відбувалася в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Захід організований ГО «Міжнародний сільськогосподарський кластер «Дністер» за підтримки Департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації.

«Ми підтримуємо всі заходи, що проходять в рамках цього проекту, а також інших проектів, які направлені на розвиток аграрного сектору області, дають нові можливості та нові знання» - відмітила Валентина Кирилюк у своєму вітальному слові.

«Поточний рік показав, що замість паніки через невизначеність і невідомість аграрний бізнес опанував себе і реалістично став підходити до реалій сьогодення.

….бізнес швидко переорієнтовується, шукає альтернативу класичному виробництву сільськогосподарської продукції. І якщо виробництво органічної продукції стане привабливим, з точки зору рентабельності, то цей напрямок буде розвиватися. І можливості для цього на Вінниччині великі»

Учасники дискусії обговорили питання привабливості органічного виробництва з точки зору інноваційно-наукового, екологічного та соціального підходу.

Міжнародним досвідом з виробництва та переробки органічної продукції поділилися представники Молдавсько-Голландського підприємства Prograin Organik.

А також учасники панелі обговорили застосування принципів точного землеробства в сучасному виробництві аграрної продукції.

Основний меседж зустрічі «Формуйте стратегію прибутку, а не стратегію високих урожаїв» став головним для сільгоспвиробників, які були присутні на даному заході.