Сьогодні відбулася презентація створення у Вінницькій області Центру розвитку фермерства "Врожай перемоги", в рамках Проекту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР», що фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Партнером у реалізації проекту у Вінницькій області виступає Департамент агропромислового розвитку  обласної військової адміністрації.

Метою проєкту є підвищення стійкості, ефективності та безперервної активності мікро, малого та середнього фермерського бізнесу в умовах війни та повоєнної відбудови.

Цільовою аудиторією проєкту є малі та середні фермери, що працюють у Вінницькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях. Ці області обрані консорціумом, виходячи із потенціалу для розвитку у них різних сфер рослинництва (окрім зернових культур), оскільки змістовна частина роботи проєкту стосується саме цих сфер.

Центр розвитку фермерства безкоштовно надаватиме фермерам інформаційну підтримку, навчатиме основам написання грантових заявок на розвиток бізнесу та надаватиме консультаційну підтримку за напрямками: сільськогосподарське виробництво, включаючи переробку, управління бізнесом, маркетинг та продажі, залучення фінансів інновації у рослинництві та переробці, стале сільське господарство.

Форма роботи центру: консультації, тренінги з підготовки грантових заявок та вебінари.