Директор Департаменту Олег Сідоров взяв участь у виїзному засіданні агрокластеру АГРОВІН, шо відбулося на базі  ТОВ «Агромаш-Калина» –виробника сільськогосподарської  техніки. 

Агрегати, які виробляє дане підприємство  за своїм конструктивним рішенням призначені для сучасного агрономічного методу господарювання, який допомагає сільськогосподарським суб'єктам при мінімальних витратах коштів, домогтися високих врожаїв.

Під час зустрічі учасники агрокластеру ознайомилися з виробничими потужностями підприємства, асортиментом його продукції. А також обговорили питання реалізації вирощеного урожаю зернових та технічних культур в умовах поточного року.

У своєму вітальному слові Олег Сідоров акцентував увагу на тому, що на полях Вінниччини триває збирання ранніх зернових та ріпаку.

«Вже можна говорити про те, що по озимих зернових урожайність вище минулорічної на 30-40 %, по ярих зернових – на 10-20 %. Вища урожайність фіксується і по ріпаках озимому та ярому.

За прогнозними розрахунками в поточному році ранніх зернових буде зібрано на 44 % більше ніж в минулому році, ріпаку – на 34 %.

Дуже гостро стоятиме в поточному році питання реалізації вирощеного урожаю та його ціни…

Аграріям необхідно диверсифікувати своє виробництво, приділяти більшу увагу тваринництву, овочівництву та переробці сільськогосподарської продукції».