З 20 по 24 березня 2024 року азербайджанська спільнота Вінниччини відзначає одне з головних національних свят Новруз Байрам. 
Свято Новруз Байрам тісно пов’язане із землеробством і вважається початком сільськогосподарського року. З настанням Новруза природа та людина оновлюються, відбувається очищення. Про це говорить сама назва свята, яке з фарсі перекладається як «новий день». У цей день прийнято прощати старі образи і будувати плани на новий багатий урожай.
За традицією Новруз Байрам, головним символом свята є великий коровай – сангак. Також обов’язковим елементом вважається насіння (чаша з пророслою пшеницею), фарбовані яйця, свічки та зеркало, що символізують відродження природи, завершення старого року та початок нового. 
З 2009 року свято Новруз включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. В Азербайджані і по цей день Новруз Байрам залишається наймасовішим і популярним в народі святом. 
Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації щиро вітає представників азербайджанської спільноти: «Вінницьку обласну азербайджанську общину «ОГУЗ» - голова Абдуллаєв Наміг Закіф огли та Вінницьку міську громаду азербайджанців «Атеш» - голова Абушов Теймур Аловсат огли зі святом рівнодення, бажає благополуччя, перемоги, миру і злагоди у нашому спільному домі – Україна!