Сьогодні Парламент здійснив ще один крок на шляху України до євроінтеграції. 

Верховна Рада України ухвалила в цілому внесення змін до деяких законів України щодо врахування експертної оцінки Ради Європи та її органів стосовно прав національних меншин (спільнот) в окремих сферах». Метою ухвалення закону є вдосконалення законодавчого регулювання реалізації прав та свобод осіб, які належать до національних меншин (спільнот), відповідно до положень Європейської конвенції з прав людини, Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин, Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, а також рекомендацій Венеційської Комісії.

Документом вносяться зміни до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про вищу освіту», «Про освіту», «Про забезпечення функціонування української мови як державної», «Про повну загальну середню освіту», «Про національні меншини (спільноти) України» та «Про медіа», які, в переважній більшості, стосуються окремих аспектів реалізації прав національних меншин (спільнот) у сферах освіти та мови.

Прийнятим нормативно-правовим актом забезпечено баланс між належною реалізацією прав національних меншин (спільнот) та національними інтересами України і її громадян щодо захисту державної мови.

Фото та світлина: офіційний сайт ДЕСС.