Вінницьке обласне управління “Української Церкви Християн Віри Євангельської” (голова Управління, член Вінницької обласної Ради Церков та релігійних організацій Любчак Василь Степанович) активно допомагає внутрішньо-переміщеним особам. Під особливою увагою благодійників перебувають особи з інвалідністю та жінки.

“- Нещодавно ми із нашими братами з церкви “Еммануїл” (м. Вінниця) провели соціально-гуманітарну акцію для осіб з інвалідністю. Ми відвідали близько 30 чоловіків та жінок різного віку, передали кожній людині пакет допомоги – продукти харчування, гігієнічні засоби та інше за їхніми потребами. Кожен такий захід ми координуємо із соціальними службами, аби всебічно допомогти людям, - розповідає Василь Любчак. – Зауважте, що з-поміж людей, яких ми відвідали, є такі, які борються із важкими хворобами або взагалі вже не можуть пересуватись. Тож така допомога буде їм дуже важливою! А ще обов’язкова увага, чуйність, доброта та небайдужість!

Крім безпосередньо мешканців м. Вінниці та міської громади є й особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, яких евакуювали до Вінниці. Їм особливо важлива допомога, підтримка та Божа опіка, адже ці люди ще й втратили дах над головою. Тож допомагатимемо нужденним й надалі.

А ще ми провели соціальне служіння для жінок з числа внутрішньо переміщених осіб, які стали вдовами… Це було, дійсно, особливе служіння. Бо як важко зазирнути в душу людині, яка втратила найдорожчу свою частку. Як такій людині важко відкритись перед оточуючими, повірити знову у добре та світле! Але недаремно ми обрали тему служіння біблійну історію “Вдова, яка надіється на Бога” – про Віру в Бога та надію!

Захід був дуже зворушливим та душевним! Після його проведення жінки розповіли нам, що були вражені добрим, чуйним та проникливим ставленням. Кожна з учасниць заходу отримала від нас й подарунки. Хай Божа ласка оберігає їх!”