21 лютого 2023 року у читальній залі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського відбулось літературно-мистецьке свято «Рідна мова – серця мого подих», що присвячене Міжнародному дню рідної мови.

Вже двадцять два роки поспіль Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації спільно з Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені Валентина Отамановського за участю представників національних спільнот Вінниччини проводить творчі акції в рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови, які з 2002 року вилились у загальнообласний культурно-мистецький проєкт під назвою – «Мови різні – душа одна».

Захід розпочався із презентації української мови, яку представили народний молодіжний фольк-гурт «Рута-м'ята» Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича, студенти театрального відділу Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича та учні й вчителі Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька».

Також національно-культурні товариства Вінниччини представили польську, азербайджанську, грузинську, вірменську мови та мови єврейського народу (ідиш та іврит).

Учасників заходу привітали директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Валентина Отамановського Лариса Сеник та заступник начальника Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації Алла Ратинська. Алла Ратинська підкреслила, що державна етнополітика України полягає у забезпеченні рівності громадян нашої держави незалежно від національного походження, гарантії рівних громадянських, політичних, соціальних, економічних, культурних та мовних прав і свобод, що визначені Конституцією України.

На завершення заходу учасники отримали подяки та пам’ятні подарунки від Управління у справах національностей та релігій Вінницької обласної військової адміністрації.