Засідання проведено за участю членів міжвідомчої комісії з узгодження регіонального Плану заходів з реалізації Стратегії на період до 2023 року, до якої увійшли голова Громадської організації «Подільський центр прав людини» Михайло Бардін, а також представники Департаментів охорони здоров’я та реабілітації, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, гуманітарної політики, соціальної та молодіжної політики, служби у справах дітей облдержадміністрації, Головного управління статистики, УДМС України, САП УПД ГУНП у Вінницькій області та Вінницького обласного центру соціальних служб. До участі у засіданні було запрошено представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в центральних областях Валерія Ольхового.

Начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький презентував стан виконання попередньої Стратегії захисту та інтеграції  в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року на Вінниччині та окреслив нові завдання регіонального Плану заходів з реалізації Стратегії на період до 2023 року.

Заступник начальника управління Алла Ратинська винесла на обговорення Громадської ради проєкт регіонального Плану заходів Стратегії з визначеними цілями та головними завданнями.

Під час роботи Громадської ради та міжвідомчої комісії детально обговорено кожен із пунктів, враховано певні поправки.

Узгоджений регіональний План заходів винесено на обговорення з громадськістю у форматі консультацій з громадськістю на офіційному сайті облдержадміністрації.