У знаковій події взяли участь Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас, Отець і Глава УГКЦ блаженніший патріарх Святослав, заступник голови Вінницької обласної ради Ігор Івасюк, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький, керівник з питань релігій, забезпечення права громадян на свободу світогляду і віросповідання Секретаріату Кабінету Міністрів України Андрій Юраш, представники Синоду Єпископів УГКЦ та духовенства, парафіяни, а також мешканці та гості Вінницькоїгромади.

У вітальному слові начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький зауважив:

«У цей день ми стали свідками по-справжньому історичної події у житті нашого міста та Вінниччини загалом, увіковічення значимої для України постаті Любомира Гузара. Для всіх нас патріарх – надзвичайна особистість, приклад для наслідування, адже його свідчення і настанови щодо щирої віри, любові до ближнього, патріотизму, збереження миру – це заповіти на всі віки для всіх прийдешніх поколінь, усім, незалежно від конфесійної приналежності. Патріарх Любомир шанував і поважав Вінниччину та вінничан, здійснював пастирські візити, спілкувався з духовенством і вірянами».

Заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк та заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович підкреслили, що постать Любомира Гузара залишається взірцем любові, відданості, жертовності та патріотизму, честі та гідності для усіх без винятку громадян.

Андрій Юраш зачитав присутнім вітання Прем’єр-міністраУкраїни Дениса Шмигаля.

Усі присутні мали нагоду послухати промову  Любомира Гузара з його останньої проповіді у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

На знак вшанування пам’яті блаженнішого патріарха, Отець і Глава УГКЦ блаженніший патріарх Святослав освятив пам’ятник та очолив молитву, яка була центром життя для відомого українського діяча і духовного наставника. Пам'ятник видатному українському діячеві на повний зріст, виготовлений з бронзи. Блаженніший Любомир Гузар одягнений у камізельку поверх підрясника. Поряд із ним стоїть колона, на якій розташована патріарша митра та видніється архиєрейський герб і напис «Бути Людиною». Саме такий девіз Любомир Гузар проніс крізь усе своє життя. Зі слів людей, які знали його особисто,  патріарх-предстоятель завжди ставився до всіх достойно, не принижуючи та не вивищуючи когось з-поміж інших.