Юридичний порадник для ВПО повністю перезавантажив свою роботу. Наразі за допомогою чат-бота переселенці можуть знайти інформацію про можливість евакуації, проїзд блокпостів, доступне житло, працюючі аптеки та магазини, особливості виїзду та перебування за кордоном, а також – про можливість відновлення особистих документів, виплату пенсії та багато іншого.

«Після початку збройної агресії РФ мільйони наший співгромадян зіткнулися з майже повною відсутністю інформації про порядок перетину кордону, проїзду блокпостів тощо. Такий інструмент як чат-бот дозволяє успішно вирішувати ці проблеми та надавати в режимі 24/7 всю необхідну постраждалим особам довідкову інформацію», - зазначив  заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв.

Також Юридичний порадник для ВПО містить практичні рекомендації: як діяти у певних випадках, зразки необхідних процесуальних та інших документів, контакти державних установ та організацій, інтерактивні мапи, інфографіку та корисні посилання. Підписники мають змогу оперативно отримувати повідомлення про важливі новини за допомогою пуш-розсилок.

Як скористатися Юридичним порадником для ВПО

Чат-бот працює 24/7 на базі найпопулярніших соцмереж в Україні - Facebook, Viber та Telegram. Для того, щоб скористатися сервісом:

1. Viber

2. Telegram

3. Facebook (Messenger)

4. Завітайте на сторінку «Юридичний порадник для ВПО» у Facebook: https://www.facebook.com/IDP.legal.aid/

5. Відвідайте сайт проєкту: https://chatbot.r2p.org.ua/

Також отримати консультацію від юристів можна щоденно з 7:00 до 22:00 за телефонами гарячої лінії БФ «Право на захист»:

1. VODAFONE: +38 (099) 507 50 90

2. KYIVSTAR: +38 (068) 507 50 90

3. LIFECELL: +38 (093) 507 50 90

Нагадаємо, Юридичний порадник для ВПО розроблений швейцарсько-українською Програмою EGAP та юридичною командою БФ «Право на захист» за підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Міністерства цифрової трансформації.