Для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з державного бюджету виділено субвенцію за рахунок якої реалізуються проекти будівництва амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їх оснащення. Крім того, ці кошти передбачені для розвитку необхідної інфраструктури і забезпечення житлом та транспортом медичних працівників. Замовником будівництва амбулаторії визначено Департамент будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації згідно розпорядження облдержадміністрації від 11 вересня 2018 року № 696 (правонаступник управління будівництва облдержадміністрації).

 Проектно-кошторисну документацію розроблено у 2018 році. У 2020 році було відкориговано проектно-кошторисну документацію та отримано позитивний експертний звіт.

Розрахункова вартість будівництва (згідно із рекомендаціями Мінрегіону  - 28,0 тис. грн/м2 загальної площі) - 10249,869 тис. грн.

У 2019 році проведено тендер, укладено договір з підрядником ПП “Рослана”. Роботи розпочато у березні 2019 року.

Всього з початку будівництва виконано робіт на суму 10223,72153 тис. грн., у тому числі:

 - 9166,13853 тис. грн. - кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості;

- 1057,583  тис. грн. (10% від вартості будівництва) – за рахунок коштів місцевого бюджету.

         Амбулаторія розрахована на  3 посади лікаря та 6 посад сімейної медичної сестри, а також медичної сестри щеплювального кабінету, лаборанта, молодшої медичної сестри та посади водія.

В  даний  час   в  амбулаторії  працює   2  сімейних  лікаря.

Нова амбулаторія забезпечена  медичним обладнанням згідно табелю оснащення, комп’ютерною технікою, необхідними меблями.

Основним завданням новозбудованої амбулаторії є наближення кваліфікованої медичної допомоги первинного рівня до сільського населення, своєчасне надання невідкладної допомоги жителям об’єднаної громади, покращення якості медичних послуг та умов праці медичного персоналу.

Кількість населення об’єднаної громади, яке обслуговуватиме новостворена амбулаторія – 11400 жителів, майже половина з яких діти та особи пенсійного віку. Населені пункти, що прикріплені до обслуговування амбулаторією (с. Городківка,  Вільшанка,  Вербка, Гарячківка, Кісниця,  Андріяшівка, В.Гребля, Джугастра).

З метою забезпечення своєчасної, якісної, в тому числі невідкладної, первинної медичної допомоги, обслуговування пацієнтів за місцем їх проживання амбулаторія забезпечена санітарним автомобілем Renault Duster.