Підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості є одним з пріоритетних напрямків державної політики у сферах охорони здоров’я та регіонального розвитку. Жителі сіл Вінниччини мають бути забезпечені доступною та якісною первинною медичною допомогою. Адже вчасна профілактика захворювань, діагностика, безпосередньо допомога– основні завдання реформи первинної ланки медичної допомоги, ініційованої Урядом України.

Для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з державного бюджету виділено субвенцію за рахунок якої реалізуються проекти будівництва амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їх оснащення. Крім того, ці кошти передбачені для розвитку необхідної інфраструктури і забезпечення житлом та транспортом медичних працівників.

Замовником будівництва амбулаторії визначено Департамент будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації згідно розпорядження облдержадміністрації від 11 вересня 2018 року № 696 (правонаступник – управління будівництва облдержадміністрації).

 Проектно-кошторисну документацію розроблено у 2018 році – розроблено ФОП Яблонська Вікторія Русланівна.

Підрядна організація – ТОВ “Подільські Будови” директор Балабух Євген Казимирович. Будівельні роботи було розпочато у 2019 році.

        Розрахункова вартість будівництва даної амбулаторії становить 9522,0 тис. грн.

Всього з початку будівництва виконано робіт на суму 9382, 928 тис. грн., у тому числі:

 - 8532,928 тис. грн. - кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості;

- 850,0  тис. грн. (10% від вартості будівництва) – за рахунок коштів місцевого бюджету.

          Декларація про готовність об’єкта до експлуатації ВН 101201120970 від  24 листопада 2020 року.

Амбулаторія розрахована на моно практику, а саме: 1 посада лікаря та 2 посади сімейної медичної сестри, а також медичної сестри щеплювального кабінету,  молодшої медичної сестри та посади водія. Проєктом будівництва також передбачено житло для одного сімейного лікаря.

Нова амбулаторія забезпечена  медичним обладнанням згідно табелю оснащення, комп’ютерною технікою, необхідними меблями.

Основним завданням новозбудованої амбулаторії є наближення кваліфікованої медичної допомоги первинного рівня до сільського населення, своєчасне надання невідкладної допомоги жителям об’єднаної громади, покращення якості медичних послуг та умов праці медичного персоналу.

Кількість населення об’єднаної громади, яке обслуговуватиме новостворена амбулаторія в с. Бронниця - 2300 жителів, майже половина з яких діти та особи пенсійного віку. Населені пункти, що прикріплені до обслуговування амбулаторією ( с. Бронниця, Оленівка, Григорівка, Садківці, Нова Григорівка, Криштофіївка). З метою забезпечення своєчасної, якісної, в тому числі невідкладної, первинної медичної допомоги, обслуговування пацієнтів за місцем їх проживання амбулаторія забезпечена санітарним автомобілем Renault Duster  за рахунок коштів державного бюджету вартістю 535 тис. грн. по дольовому співфінансуванню із місцевим у співвідношенні 90 % до 10 %.