Проєкт наказу

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених

в обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних грошових

премій Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької

обласної Ради учням і студентам за значні досягнення у

Міжнародних, Всеукраїнських, обласних (І місце) учнівських

олімпіадах, конкурсах, турнірах, конкурсах- захистах, фестивалях,

змаганнях та педагогічним працівникам, які їх підготували

 

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Обласної цільової програми роботи з обдарованими дітьми та молоддю на 2023–2027 роки, затвердженої наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації від 03 січня 2023 року № 03, та  з метою підтримки та заохочення обдарованих учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців закладів позашкільної освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти та педагогічних працівників, які їх підготували

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних грошових премій Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької обласної Ради учням і студентам за значні досягнення у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних (І місце) учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах, конкурсах-захистах, фестивалях, змаганнях та педагогічним працівникам, які їх підготували, що додається.

 

  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати цей наказ на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

 

  1. Цей наказ набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник Вінницької обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних грошових премій Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької обласної Ради учням і студентам за значні досягнення у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних (І місце) учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах, конкурсах-захистах, фестивалях, змаганнях та педагогічним працівникам, які їх підготували

 

  1. Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних грошових премій Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької обласної Ради учням і студентам за значні досягнення у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних (І місце) учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах, конкурсах-захистах, фестивалях, змаганнях та педагогічним працівникам, які їх підготували (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті за Обласною цільовою програмою роботи з обдарованими дітьми та молоддю на 2023–2027 роки, затвердженої наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації від 03 січня 2023 року № 03.

 

  1. Щорічні грошові премій Вінницької обласної військової адміністрації та Вінницької обласної Ради учням і студентам за значні досягнення у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних (І місце) учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах, конкурсах захистах, фестивалях, змаганнях та педагогічним працівникам, які їх підготували (далі – щорічні грошові премії) встановлюються щорічно для обдарованих учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців закладів позашкільної освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, які вибороли призові місця у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних (І місце) учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах, конкурсах захистах, фестивалях, змаганнях та педагогічних працівників, які їх підготували, з метою їх підтримки та заохочення до подальшої освітньої, творчої, наукової, спортивної та інноваційної діяльності.

 

  1. Головним розпорядником коштів є Департамент гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації (далі – Департамент).

 

  1. Призначення щорічних грошових премій здійснюється раз на рік та виплачується в рамках проведення обласного свята «Таланти Поділля».

 

  1. Одержувачами щорічних грошових премій можуть бути:

учні закладів загальної середньої освіти;

вихованці закладів позашкільної освіти;

учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти;

студенти закладів фахової передвищої освіти;

студенти закладів вищої освіти;

педагогічні та науково-педагогічні працівники, які підготували відповідних учнів, вихованців та студентів.

 

  1. Щорічні грошові премії призначаються:

переможцям з числа учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців закладів позашкільної освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти Міжнародних, Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів, турнірів, конкурсів-захистів, фестивалів, змагань, та педагогічним і науково-педагогічним працівникам, які їх підготували;

учням закладів загальної середньої освіти, вихованцям закладів позашкільної освіти, учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентам закладів фахової передвищої та вищої освіти, які здобули І місце в обласних учнівських олімпіадах, конкурсах, турнірах, конкурсах-захистах, фестивалях, змаганнях, та педагогічним і науково-педагогічним працівникам, які їх підготували.

 

  1. Визначення кандидатур учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців закладів позашкільної освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та педагогічних працівників, які їх підготували, для отримання щорічних грошових премій здійснюється за рішенням колегії Департаменту на підставі результатів Міжнародних, Всеукраїнських, обласних (І місце) учнівських олімпіад, конкурсів, турнірів, конкурсів захистів, фестивалів, змагань.

 

  1. У разі відмови учня закладу загальної середньої освіти, який здобув І місце за результатами обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, без поважних причин від участі у загальнодержавному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів він втрачає право на отримання щорічної грошової премії.

 

  1. Визначення кандидатур учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти та педагогічних працівників, які їх підготували, для отримання щорічних грошових премій здійснюється колегією Департаменту на підставі подань адміністрацій відповідних закладів освіти за результатами Міжнародних, Всеукраїнських, обласних олімпіад, конкурсів, турнірів, конкурсів-захистів, фестивалів, змагань.

 

  1. Розмір щорічних грошових премій та їх кількість визначаються колегією Департаменту.

 

  1. На підставі рішень колегії Департаменту наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації призначаються щорічні грошові премії.

 

  1. Департамент на підставі відповідного наказу начальника Вінницької обласної військової адміністрації здійснює виплату щорічних грошових премій.

 

Директор Департаменту гуманітарної

політики Вінницької обласної

державної адміністрації

Володимир БУНЯК