Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в  обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних персональних та творчих стипендій митцям галузі культури, письменникам Вінниччини, кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва

 

Відповідно до статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Програми розвитку культури Вінницької області на 2023-2025 роки, затвердженої наказом  начальника Вінницької обласної військової адміністрації від 01 лютого 2023 року № 161, 

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних персональних та творчих стипендій митцям галузі культури, письменникам Вінниччини, кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва, що додається.
  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати цей наказ на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
  1. Цей наказ набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталю ЗАБОЛОТНУ.

 

Начальник Вінницької обласної

військової адміністрації 

  Сергій БОРЗОВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ начальника Вінницької

обласної військової адміністрації

____ січня 2024 року № ____

 

Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних персональних та творчих стипендій митцям галузі культури, письменникам Вінниччини, кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва 

  1. Порядок використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для здійснення виплат щорічних персональних та творчих стипендій митцям галузі культури, письменникам Вінниччини, кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті за Програмою розвитку культури Вінницької області на 2023-2025 роки, затвердженої наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації від 01 лютого 2023 року № 161.
  1. Персональні та творчі стипендії в галузі культури і мистецтв встановлюються щорічно для письменників, митців Вінниччини та кращих студентів фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва, чия творчість здобула широке визнання і служить збагаченню духовності народу, а також з метою соціального захисту та стимулювання їх творчої праці.
  1. Головним розпорядником коштів є Департамент гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації (далі – Департамент).
  1. Призначення щорічних персональних стипендій кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва здійснюється двічі на рік, через місяць після закінчення екзаменаційних сесій, за відмінні успіхи у навчанні, участь у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, вагомий внесок у творчу та науково-дослідницьку діяльність навчального закладу, активну участь у громадському житті області.
  1. Одержувачами щорічних персональних та творчих стипендій є:

17 митців галузі культури Вінниччини;

18 письменників Вінниччини;

5 кращих студентів фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва.

  1. У 2024 році розмір щорічних персональних та творчих стипендій в галузі культури і мистецтв становить:

митцям галузі культури Вінниччини у розмірі 1000 грн на місяць кожному.

письменникам Вінниччини у розмірі 1000 грн на місяць кожному.

кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва у розмірі 600 грн на місяць кожному.

  1. У 2025 році розмір щорічних персональних та творчих стипендій в галузі культури і мистецтв становитиме:

митцям галузі культури Вінниччини у розмірі 1700 грн на місяць кожному.

письменникам Вінниччини у розмірі 1700 грн на місяць кожному.

кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва у розмірі 1500 грн на місяць кожному.

  1. Обласні організації (осередки) національних творчих спілок Вінниччини (письменників, художників, майстрів народного мистецтва, хореографів), комунальна організація - Вінницький обласний центр народної творчості, Вінницький обласний академічний український музично-драматичний театр ім. М.К. Садовського, Вінницький академічний обласний ляльковий театр, Вінницька обласна філармонія ім. М.Д. Леонтовича, Вінницький фаховий коледж мистецтв ім. М.Д. Леонтовича та Тульчинський фаховий коледж культури подають Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації щорічно у січні місяці року, що передує періоду, в якому здійснюється призначення персональних та творчих стипендій кандидатури осіб для призначення таких стипендій.

До листа додаються:

творча характеристика кандидата на отримання щорічної персональної або творчої стипендії;

копія паспорту кандидата на отримання щорічної персональної або творчої стипендії;

копія ідентифікаційного коду кандидата на отримання щорічної персональної або творчої стипендії (за наявності);

довідка про банківські реквізити кандидата на отримання щорічної персональної або творчої стипендії.

  1. Документи (зокрема їх копії), що подаються обласними організаціями (осередками) національних творчих спілок Вінниччини (письменників, художників, майстрів народного мистецтва, хореографів), комунальною організацією - Вінницький обласний центр народної творчості, Вінницьким обласним академічним українським музично-драматичним театром ім. М.К. Садовського, Вінницьким академічним обласним ляльковим театром, Вінницькою обласною філармонією ім. М.Д. Леонтовича, Вінницьким фаховим коледжем мистецтв ім. М.Д. Леонтовича та Тульчинським фаховим коледжем культури засвідчуються підписом керівника або уповноваженої особи (з долученням оформленої належним чином копії або оригіналу документа, що підтверджує повноваження уповноваженої особи) та скріпленим печаткою (у разі наявності).
  1. Розгляд кандидатур та документів для призначення щорічних персональних та творчих стипендій митцям галузі культури, письменникам Вінниччини, кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва здійснюється комісією, яка утворюється при обласній військовій адміністрації (далі - Комісія).

Склад та Положення про Комісію, затверджуються наказом начальника Вінницької обласної військової адміністрації.

  1. Департамент упродовж 30 днів здійснює опрацювання одержаних документів та забезпечує їх передачу на розгляд Комісії.
  1. На підставі рішення Комісії наказом начальника обласної військової адміністрації призначаються щорічні персональні та творчі стипендії митцям галузі культури, письменникам Вінниччини, кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва, які оприлюднюються на веб-сторінці Департаменту.
  1. Розподіл бюджетних коштів для здійснення виплат щорічних персональних та творчих стипендій митцям галузі культури, письменникам Вінниччини, кращим студентам фахової передвищої освіти галузі культури та мистецтва затверджується Департаментом на підставі наказу начальника Вінницької обласної військової адміністрації та рішення Комісії.
  1. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

 

Директор Департаменту

гуманітарної політики

Вінницької обласної

державної адміністрації 

 Володимир БУНЯК