ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

 

Вінниця

 

Про встановлення критеріїв, за якими

здійснюється визначення підприємства,

установи і організації, які мають важливе

значення для галузі національної економіки

чи задоволення потреб територіальної громади

 

 

На виконання підпункту 4 пункту 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Установити критерії, за якими здійснюється визначення підприємства, установи і організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади, згідно з додатком.
  1. Департаменту правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації подати це розпорядження на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
  1. Це розпорядження набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ), з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації 

Сергій БОРЗОВ

 

Додаток

до наказу начальника

обласної військової адміністрації

 

 

КРИТЕРІЇ,

за якими здійснюється визначення підприємства, установи і організації, які мають важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади

 

  1. Критична необхідність функціонування підприємства для галузі національної економіки в області на період воєнного стану, що письмово підтверджується галузевим структурним підрозділом обласної військової адміністрації.
  1. Залучення підприємства до забезпечення потреб населення та оборони в особливий період, яке здійснюються відповідно до наказу начальника обласної військової адміністрації, укладеного з нею договору або до договору, укладеного з центральними органами військового управління, правоохоронними органами, тощо. Підтвердження цього критерію здійснюється наданням відповідних документів.
  1. Відсутність заборгованості з податків, зборів та обов’язкових платежів, що контролюються органами податкової служби, та підтверджується довідкою, отриманою у порядку, встановленому чинним законодавством.
  1. Стале функціонування підприємства на території відповідної територіальної громади під час воєнного стану, що підтверджується наданням стислої інформації про господарську діяльність у період воєнного стану.
  1. Загальна сума сплати податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених підприємством до місцевого бюджету протягом звітного податкового року перевищує 2,5 млн грн, підтверджується довідкою контролюючого органу, на обліку в якого перебуває підприємство.
  1. Релокація підприємства з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій, у встановленому порядку, на територію області. Факт релокації та функціонування на території області підтверджується листом органу місцевого самоврядування, на територію якого підприємство переміщено.

 

Начальник відділу мобілізаційної

роботи апарату обласної

військової адміністрації

Костянтин ПОПИХАЧ