• Якими мають бути лідери під час війни?
  • Які завдання сьогодні стоять в громадах?

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у Форумі регіонального лідерства «Єднаємо лідерів та лідерок – змінюємо країну», який організовано USAID Ukraine - USAID Україна та NDI Ukraine - National Democratic Institute.

Захід об’єднав фахівців публічного управління, військових, волонтерів, підприємців, благодійників та активних представників молодіжної політики, спроможних долучитися до процесу інклюзивного відновлення України.

Як зауважила Наталя Заболотна, з початку повномасштабної війни саме відповідальне лідерство дозволило нам вистояти й зберегти державність. 

«Безумовно, бути лідером завжди непросто, адже потрібно приймати складні рішення, керувати багатьма процесами. Проте, зараз надважливо залишатися на місцях і щодня продовжувати роботу», - зазначила посадовиця.

Мотивуючими промовами Форум розпочали Олена Єна, старша директорка програм Національного Демократичного Інституту (NDI), Діта Чаранзова, віце-президентка Альянсу лібералів та демократів за Європу (ALDE) та Абір Аль Сахлані, віце-президентка політичної групи Renew Europe у Європейському парламенті.

Серед спікерів також народна депутатка України Олена Шуляк та Олександра Азархіна, заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Під час панельних дискусій йшлося про формування нової генерації відповідальних регіональних лідерів і ключові напрямки роботи в регіонах. Зокрема, про успішні місцеві ініціативи, проєкти підтримки ВПО, галузь освіти, пільгові кредити для військових, реабілітацію ветеранів, міжнародну підтримку, відновлення й розвиток громад та ін.

«Немає часу чекати. Поки наші захисники та захисниці виборюють свободу на передовій, ми всі теж маємо докладати максимум зусиль й ефективно діяти вже зараз», - підкреслила Перший заступник Начальника ОВА.

Водночас усі сфери діяльності держави мають поповнюватися компетентними, ініціативними й освіченими лідерами, які готові об’єднувати людей заради спільної мети та брати на себе відповідальність.

«Впевнена, що разом відновимо втрачене та побудуємо сильну й успішну Україну!» - резюмувала Наталя Заболотна.